Haberler

Doğum Yapan Kadın İçin Seferber Oldular

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Köye giden ekiplerin kar nedeniyle güçlükle yolda ilerlemesi-

Kepçe ile yolların temizlenmesi

Ambulansın zaman zaman kar nedeniyle yolda mahsur kalması

Hastaneye getirilmesi

Baba ile röportaj Sivas'ın Koyulhisar ilçesinde kar ve tipi nedeniyle yolu kapanan köydeki evinde doğum yapan anne ile bebeği ekiplerin uzun süren çalışmaları sonucunda hastaneye kaldırıldı.

Alınan bilgiye göre, ilçeye 60 kilometre uzaklıkta bulunan Aksu Köyü Ecek Mahallesinde yaşayan 28 yaşındaki Menekşe Oruçgüney'in doğum sancıları tuttu. Oruçgüney, telefonla durumu Ordu'da çalışan eşi Ayhan Oruçgüney'e bildirdi. 112 Acil Servisi arayan Oruçgüney, durumu görevlilere aktardı. Suşehri ilçesinden çıkan ambulans ve sağlık ekipleri, Özel İdare Müdürlüğüne ait kepçenin açtığı yolda ilerleyerek köye ulaştı. Bu sırada Oruçgüney akrabalarının yardımıyla doğum yaptı. Anne ve bebeğini alan sağlık ekipleri yaklaşık 10 saat sonra Suşehri Devlet Hastanesine ulaştırdı.

Ordu'dan Suşehri ilçesine gelerek ambulansın gelmesini hastanenin kapısında bekleyen Ayhan Oruçgüney, AA muhabirine yaptığı açıklamada, üçüncü çocuklarının dünyaya gelmesinin mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Doğum sancıları başlayan eşinin kendisini aradığını ve sağlık ekiplerinden yardım istediğini belirten Oruçgüney, "Köyümüzün bulunduğu bölgede aşırı kar olmasından dolayı ekipler zor gittiler. Fakat eşim evde doğum yaptıktan sonra güçlükle ulaşan ekipler eşimi ve bebeğimizi sağ salim buraya getirdiler" dedi.

Oruçgüney, karla mücadele ve sağlık ekiplerine teşekkür etti.

Hastanede tedavi altına alınan ve Nihal ismi verilen bebek ile annesinin sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Kaynak: AA / Güncel

Koyulhisar Suşehri Sivas Ordu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 16 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kabine Toplantısı konuları neler? 15 Nisan Kabine Toplantısı gündeminde neler var? Threads tekrar ne zaman açılacak? Threads tekrar açılacak mı, tamamen mi kapatılıyor? 30 Kasım hangi burç? Kasım'ın 30'u hangi burçtur? 30 Kasım burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 30 Kasım hangi burca ait?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title