Haberler

Doğum Yapan, Evlat Edinen Memur ve İşçilere Yeni Haklar (3)

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Hem kadının istihdama katılımını sağlamalıyız hem de çocuk yapmasının önündeki engelleri kaldırmalıyız. Bunu kısmi zamanlı çalışmayla başarabiliriz" dedi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Hem kadının istihdama katılımını sağlamalıyız hem de çocuk yapmasının önündeki engelleri kaldırmalıyız. Bunu kısmi zamanlı çalışmayla başarabiliriz" dedi.

Doğum yapan, evlat edinen memurlara ve işçilere yeni haklar getiren düzenlemeleri de içeren Gelir Vergisi Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edildi.

Tasarının görüşmeleri sırasında milletvekillerinin sorularını yanıtlayan ve açıklamalarda bulunan Işık, muhtarların 940 lira olan ödeneklerinin bin 300 liraya yükseltilmesi düzenlemesinden 50 bin 26 muhtarın yararlanacağını ve Hazine'ye yıllık 185 milyon TL ilave yük getireceğini bildirdi.

Işık, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın muhtarla yaptığı toplantılara yönelik eleştirilerle ilgili, "Cumhurbaşkanı'nı ziyaret etmek isteyen muhtarlar vardı ve bu, zamanla sistematik haline geldi. Piramidin temelinde muhtarlar var, zirvede de Cumhurbaşkanı var. Temel ile tavan arasında iletişim olması demokrasi açısından da takdir edilmesi gereken bir durum" değerlendirmesinde bulundu.

Kadın istihdamı konusunda bütüncül bir yaklaşıma ihtiyaç olduğunu belirten Işık, "İki şeyi birden başarmalıyız. Hem kadının istihdama katılımını sağlamalıyız hem de çocuk yapmasının önündeki engelleri kaldırmalıyız. Bunu kısmi zamanlı çalışmayla başarabiliriz. Yeter ki katı çalışma kurallarıyla devam etmeyelim. Bunu esnetmeliyiz. Bunun işverene getireceği yükü de almak zorundayız" diye konuştu.

Ilısu Barajı'nın AK Parti ile başlayan bir proje olmadığını, buradaki tarihi eserleri mümkün olduğunca koruyarak gelecek kuşaklara aktarılmasını sağlamaya çalıştıklarını dile getiren Işık, Türkiye'nin enerjiye ihtiyacı olduğunu, barajın yıllık 1 milyar TL'lik ekonomiye katkı sağlayacağını, doğalgaza bağımlılığın biraz daha azalacağını söyledi.

CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, kısmi çalışmanın, esnek, güvencesiz çalışma ortamını getireceğini öne sürdü. Çam, "Anneler açısından cazip ama çalışma hayatına dinamit koyacak bir düzenleme" diye konuştu.

(Bitti)

Kaynak: AA / Politika

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Fikri Işık Musa Çam Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title