Haberler

Sancısı Tutan Kadın Milyonda Bir Görülen Şekilde Doğum Yaptı

Güncelleme:

ABD'de hastaneye gelen hamile kadın herkesi şoke eden bir doğum yaptı! Kadının içinden bebeğin anne karnında nefes almasını ve yaşamasını sağlayan torba da çıktı.

Dünyaya bir çocuk getirmek her anne baba için özel bir an, özel bir deneyimdir. Ancak ABD, Los Angeles'ta bulunan Cedars Sinai Sağlık Merkezi'ne gelen bir hamile kadın herkesi şoke eden bir doğum yaptı! Doğurduğu şey bir bebekten fazlasıydı!

HERKES ŞOKE OLDU

Chelsea Phillips adlı Los Angeleslı bir anne, hamileliğinin 26. haftasında doğum sancısıyla hastaneye koştu. Genel olarak 40 hafta süren gebelik sürecinin çok uzağında gelen doğum sancısıyla panik olan Phillips hastaneye ulaştığında suyu henüz gelmemişti. Eğer doğum olursa C seviyesinde bir premature olacak olan bebeğin anne karnında daha fazla duramayacağını gören Dr. William Bender, derhal doğum kararı aldı ve Chelsea Phillips doğumhaneye alındı. Ancak doğurduğu şey herkesi şok etti!

BİR MİYONDA BİR GÖRÜLÜYOR

Chelsea Phillips'in içinden çıkan şey sadece bebeği değil, bebeğin anne karnında nefes almasını ve yaşamasını sağlayan torba olan plasentanın tamamıydı! Tıpta milyonda bir görülen bir durum olan plasentalı doğum, yumurtlamaktan farksızdı! Bebeğin arne karnı dışında bir hazne içerisinde yaşamaya devam etmesini mümkün kılan bu doğum şeklinde, Chelsea'nın bebeği, doktorlar plasentayı yırtana kadar nefes almayı sürdürmüştü. Şubat ayında yaşanan bu doğum olayından sonra bebeğin yaşaması donanımlı bir tıbbi destek sayesinde oldu.

SAĞLIĞINA KAVUŞTU

Silas adı verilen ve erkek olan bebeğin, anne karnında yaşamadığı eksik kalan 14 haftası küvezde geçti ve Silas şu anda sağlıklı bir bebek olarak yaşayabiliyor. Olayı canlı canlı izleyen Doktor Binder, yaşananları şöyle anlatıyor:

"HER ŞEY FİLM GİBİYDİ"

"Her şey ağır çekim bir bilim kurgu filmi gibiydi. Sanırım ilk 10 saniye ne yaptığımı bilmez bir şekilde plasentaya bakıyordum. Sonrasında kendimize geldik ve torbayı delip Silas'ın nefes almasını sağlamaya çalıştık. Klişe bir laf olacak ama bizim o anlarda tam anlamıyla nefesimiz kesildi. Kariyerimin en garip 10 saniyesini yaşadığımı söyleyebilirim."

"YAKINDAN TAKİP ETMEK İSTİYORUZ"

Silas bir süre daha evde gözetim altında tutulacak çünkü doktorlar bu şekilde bir doğum sonrasında Silas'ın anne karnı dışında geçirdiği 3 ay boyunca nasıl bir fiziksel gelişim sergilediğini yakından takip etmek istiyorlar. Chelsea Phillips'in mucize çocuğu şimdi doğumundan sonra 7 aylık bir bebek olarak sağlıklı bir şekilde büyümeye devam ediyor. Ama normal standartlara göre o aslında daha 4 aylık! Silas ABD'nin mucize bebekler listesinde uzun bir süre ilk sırada yer almaya devam edecek gibi.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Los Angeles Chelsea Yaşam Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (10)

mechulMobil-ANDROID:

Amenna hiç süphesiz O ki yeri gögü yoktan var edendir

43
2
yanıtYanıtla
isim:

Bende milyonda başlığını görünce ağzıyla doğum yapmış sandım.

28
5
yanıtYanıtla
sdf:

hhahahahaahahhahaha :D:D:D:DD:D:D:D:

yanıt2
yanıt0
MİLYONDA BİR BÖCEK:

ALLAH AŞKINA MİLYONDA BİR MİİŞŞ 7 KARDEŞİZ 7 MİZDE ÖYLE DOĞMUŞUZ

17
4
yanıtYanıtla
errrr:

chp ve mhp nin suçu var bu konuda. anladınızmı koyunlar

6
15
yanıtYanıtla
Xman:

Milyonda birse demekki her yil 250 bebek bu sekil doguyor. Pekte haber konusu sayilmaz

10
3
yanıtYanıtla
jamesMobil-ANDROID:

sanki ağzından doğurmuş habere bak

8
2
yanıtYanıtla
TurkMobil-IOS:

ya Allahin dedigi olur dog demis dogmus bunda sasilacak birsey yok

8
0
yanıtYanıtla
kemal abiMobil-ANDROID:

maşallah.. hava almasa da o sıvı içinde canlı kalırdı anne ile bağını kesmeselerdi..

2
3
yanıtYanıtla
......:

Küvez değil kuvöz T. D. K ya göre cahiller

3
1
yanıtYanıtla
sdf:

hhahahahaahahhahaha :D:D:D:DD:D:D:D:

2
0
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title