Haberler

    Doğudan Batıya Türk Kilimleri

    KİLİMLERİN 18 ve 19'uncu yüzyıla ait olduğunu söyleyen Martin Posth, her bir kilimin Türkiye'de ayrı bir yörede dokunduğunu belirtti.

    KİLİMLERİN 18 ve 19'uncu yüzyıla ait olduğunu söyleyen Martin Posth, her bir kilimin Türkiye'de ayrı bir yörede dokunduğunu belirtti. Ağırlıklı olarak seccadelerden oluşan sergideki 46 ayrı parça kilimin Türkiye'nin doğusundan batısına göre sergilediklerini belirten Butterwerk, "Doğudan başladık. Çünkü hayat Doğu'da. Işık Doğu'dan geliyor. Biz de Türkiye'nin doğusunda başladık sergilemeye. Serginin orta bölümünde orta Anadolu ve sonunda da Ege'ye ait kilimler var. Her bir kilim Anadolu'daki yaşamı ve kültürü yansıtıyor. Sadece Türk kültürünü değil, Anadolu iz bırakan Ermeni, Rum ve Süryanilere ait kültürün de izleri var" dedi.

    Naunystrasse 68 numarada bulunan X-Berg Salonu'ndaki 'Dokuma Cenneti' sergisi 3 Aralık'a kadar açık kalacak. Sergi Salı ve Perşembe günleri 14.00 ile 18.00 saatleri arasında ziyaretçilere açık.

    Kaynak: Hürriyet / Dünya

    Türkiye Dünya Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title