Haberler

Doğubayazıt'ta 3 Askerin Şehit Olması

Doğubayazıt ilçesinde cinnet getiren bir askerin piyade tüfeğiyle aynı nöbet mevzisinde şehit ettiği askerlerden Piyade Çavuş Muhammet Can'ın, Çiçekdağı ilçesindeki babaevinde yas var. Askeri yetkililer, şehit Can'ın, ilçeye bağlı Orta Hacıahmetli köyünde yaşayan ailesini ziyaret ederek acı haberi verdi.

Doğubayazıt ilçesinde cinnet getiren bir askerin piyade tüfeğiyle aynı nöbet mevzisinde şehit ettiği askerlerden Piyade Çavuş Muhammet Can'ın, Çiçekdağı ilçesindeki babaevinde yas var.

Askeri yetkililer, şehit Can'ın, ilçeye bağlı Orta Hacıahmetli köyünde yaşayan ailesini ziyaret ederek acı haberi verdi.

Terhisine 17 gün kaldığı öğrenilen şehidin babası Mustafa ve kanser hastası annesi Hacer Can ile yakınları için evin önünde ambulans hazır bekletildi.

Can ailesinin evine Türk bayrağı asıldı ve bahçesine taziye çadırı kuruldu. İl Jandarma Komutanı Albay Murat Bulut ve İlçe Kaymakamı Yusuf Turhan ile beraberindeki diğer yetkililer şehidin evini ziyaret etti.

Bulut ve Turhan, şehidin babası Mustafa Can ve kardeşlerine taziyelerini iletti. Baba Can, Albay Bulut'a sarılarak "Komutanım, oğlum nasıl şehit oldu anlatın bana" dedi.

Kur'an-ı Kerim okunan ve dua edilen çadırda taziyeleri kabul eden Mustafa Can, sabah askerlerin kapısına geldiğini belirterek, "Ne olduğunu anlamadım. Hiç 'oğlumun başına bir iş gelmiştir' diye aklımdan geçmedi. Yarabbi sen büyüksün, Rabbim bana sabır ver. Asker arkadaşından daha iyi bir kardeş var mı? Nasıl yaptı bunu" diye konuştu.

Can, oğlunun, bölükte seveninin çok olduğunu anlattığını ifade ederek, "Nasıl böyle bir şey oldu anlamadım. Veren de Allah, alan da Allah. Vatan için kanımız helal olsun. Yapacak bir şey yok. Küçük oğlum dün telefonda ağabeyi ile saat 20.30'da konuşmuştu" dedi.

Oğlunun terhisine 17 gün kaldığına işaret ederek gözyaşı döken Can, şöyle devam etti:

"Oğlum, 'baba bana harçlık at, geleceğim' dedi. Ben de 'atayım oğlum' dedim. 'Oğlum bilet göndereyim uçakla gel, yolda teröristler arama yapıyormuş falan' dedim. Bana, 'baba askeriye gönderiyor zaten bilete gerek yok, harçlık gönder' dedi. Ben ne bileyim böyle olacağını. Oğlum Allah'ın emanetiydi o verdi, o aldı, ne yapalım."

Şehidin ağabeyi Hamza Can ise kardeşinin ağustos ayında düğününe katıldığını ve en son o zaman görüştüklerini anlatarak, "Kardeşimin terhisine 17 gün kalmıştı' diyerek gözyaşı döktü.

Doğubayazıt ilçesinde, Gökay Hudut Tabur Komutanlığına bağlı Şehit Fehmi Altınordu Hudut Bölük Komutanlığı'nda nöbet tutan askerlerden Piyade Çavuş A.B.G. dün, cinnet getirmesi sonucu kendisine zimmetli piyade tüfeğiyle aynı nöbet mevzisinde Piyade Uzman Çavuş Uğur Gülmez, Piyade Çavuş Muhammet Can ve Piyade Er Akın Buluş'u şehit etmişti.

Kaynak: AA / Yerel

Doğubeyazıt Murat Bulut Çiçekdağı Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
title