Haberler

Doğu'ya Giden Yolculara Çiçek ve Çikolata Dağıtıldı

Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Ekicioğlu ve yöneticiler, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine sefer yapan şehirlerarası yolcu otobüslerindeki yolculara çiçek ve çikolata dağıttı.

Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Ekicioğlu ve yöneticiler, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine sefer yapan şehirlerarası yolcu otobüslerindeki yolculara çiçek ve çikolata dağıttı.

Kırşehir TSO'dan yapılan açıklamaya göre, Mucur ilçesindeki bir dinlenme tesisine giden Ekicioğlu ve yönetim kurulu üyeleri, geçen hafta bazı yolcu otobüslerinin taşlanması olayının etkilerini ortadan kaldırmak için Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine seyahat eden otobüslerdeki yolculara çiçek verip, çikolata ikramında bulundu.

Ekicioğlu, burada yaptığı konuşmada, son günlerde yaşanan terör saldırıları ve olayların herkesi derin bir acıya boğduğunu, şehit haberlerinin yürekleri dağladığını ifade etti.

Tırmandırılmak istenen kaos ortamının Kırşehir'e de sirayet ettiğini anımsatan Ekicioğlu, şunları kaydetti:

"Nereden geldiği belli olmayan, kendini bilmez vandallar sürüsü bazı esnaflarımızın iş yerlerini yakmış, talan etmiş, ilimizden geçen Doğu ve Güneydoğu illerimize ait bazı yolcu otobüslerini taşlamışlardır. Bu yaşananlar sevgi ve kardeşliğin kenti Kırşehir'e hiç yakışmamış, ne yazık ki sırtımıza adeta kara bir leke çalınmıştır. Kırşehir, 250 yıldır Kürtler ve Türklerin iç içe, barış içinde yaşadığı bir şehirdir. Ben, bu şehrin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı olarak, yaşanan bu çirkin olaylardan dolayı Kırşehir adına hepinizden özür diliyorum. Sizlerden de ricam, 'Kırşehir' denilince aklınıza artık bu görüntüler değil, geçmişte de olduğu gibi, Ahi Evran, Yunus Emre, Hacı Bektaş gibi büyüklerimiz, Neşet Ertaş gibi ozanlarımız gelsin."

Çiçeklerle uğurlanan ve çikolata ikram edilen yolcular da duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Kaynak: AA / Yerel

Kırşehir Mucur Yerel Haberler

title