Haberler

Doğu ve Güneydoğu'daki 5 İlde Asansörler Kontrol Edildi

MMO Diyarbakır Şubesi Başkanı Örçen: "3 yılda kontrol edilen 683 asansörden 620'si kırmızı etiketle etiketlendirildi.

Makine Mühendisleri Odası (MMO) Diyarbakır Şubesi'nin 3 yılda Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesindeki 5 ilde kontrol ettikleri 683 asansörden 620'sine kırmızı etiket taktıkları bildirildi.

MMO Diyarbakır Şube Başkanı Gurbet Örçen, yaptığı yazılı açıklamada, 6 Eylül'de Şişli'de bir şantiyede cephe asansörünün 32. kattan yere çakılması sonucunda 10 kişinin yaşamını yitirdiğini anımsatarak, kazanın, kamusal alanlardaki denetimsizliğin tekrar gün yüzüne çıkışının acı bir örneği olarak ülke gündemine girdiğini savundu.

Yaşanan bu trajik olaydan sonra güvenilirlikleri yeniden gündeme gelen asansörlerle ilgili Diyarbakır ve bölgedeki illerde 3 yıldır kontrol yaptıklarını kaydeden Örçen, konut, okul, fabrika, hastane, şantiye sahası ve saymakla bitmeyecek onlarca yerde kontrolden uzak can ve mal güvenliğini ciddi şekilde tehdit eden asansörlerin bulunduğunu ileri sürdü.

Şube olarak 14 belediye ile yıllık asansör periyodik kontrol protokolü yaptıklarını aktaran Örçen, kontroller sonucunda oldukça vahim bir tabloyla karşı karşıya kaldıklarını kaydetti.

Son 3 yılda Diyarbakır, Siirt, Batman, Muş ve Şanlıurfa'da 683 asansörün kontrol edildiğini bildiren Örçen, açıklamasında şunlara yer verdi:

"Kontrol edilen 683 asansörden 620'si kırmızı etiketle etiketlendirildi. Asansörlerin yüzde 91'i can ve mal güvenliği açısından tehlike arz ediyor. Diyarbakır ve bölge illerimizde binlerce asansör halen kontrol edilmemiş durumda ve kontrol edilmeyen her asansör olası kazalara davetiye çıkarmaktadır."

Örçen, ilgili kuruluş ve yöneticilere uyarıda bulunarak, olası kazaların önüne geçmek için asansörlerin yıllık kontrollerinin yapılması gerektiğini vurguladı. - Diyarbakır

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title