Haberler

Doğu ve Güneydoğu'da Kar Esareti (4)

BİNGÖL TUNCELİ VE ELAZIĞ'DA OKULLAR TATİL EDİLDİDoğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde dün başlayan kar yağışı devam ederken, Elazığ, Bingöl ve Tunceli'de okullar yarın tatil edildi.

BİNGÖL TUNCELİ VE ELAZIĞ'DA OKULLAR TATİL EDİLDİ

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde dün başlayan kar yağışı devam ederken, Elazığ, Bingöl ve Tunceli'de okullar yarın tatil edildi.

PERVARİ'DE TAŞIMALI EĞİTİME KAR ENGELİ

Siirt'in Pervari İlçesi'nde de aşırı kar yağışı nedeniyle ilçeye bağlı 12 köy yolu ulaşıma kapandı. Yoğun kar yağışı nedeniyle Pervari'de kar kalınlığı 30 santimmetreye ulaştı. Pervari'de taşımalı sistemle eğitim yapılan okullarda eğitime 2 gün ara verildi.

TUNCELİ-PERTEK KARAYOLU KAPATILDI

Tunceli-Pertek Karayolu, yoğun kar yağışı nedeniyle ikinci bir duyuruya kadar kapatıldı. Tunceli Valiliği'nden yapılan açıklamada, vatandaşların Tunceli-Kovancılar karayolunu kullanması istendi.

15 ARAÇ MAHSUR KALDI

Diyarakır'ın Dicle ile Ergani ilçeleri arasında da yaklaşık 15 araç, yoğun kar yağışı nedeniyle mahsur kaldı. Mahsur kalan araçlar arasında, doğum yapmak üzere evinden alınarak hastaneye götürlen hamile bir kadın ile bir hastayı taşıyan 2 ambulansın da olduğu belirtildi.

Dicle İlçesi'nde yaşayan ve üniversite sınavlarına hazırlanan Mustafa Varol, yolda kalan bir aracı kurtarmak için yola çıktıklarını ancak kendilerinin de yolda kaldığını belirterek, "Mahsur kalan 15 araç var. Bunlardan iki tanesi ambulans. Bir ambulansta doğum yapmak üzere hastaneye götürülen bir kadın var, ambulansın kliması çalışmıyor. Jandarma, polis, belediye ve karayolları herkesi aradık. Ama herkes yarım saat, bir saat sonra geleceğini söylemesine rağmen aradan 4 saat geçti. Kendi imkanlarımızla bir traktör tuttuk. Ama oda araçları çıkaramadı. Burada yaklaşık 100 kişi bekliyor. Araçlarımızı sürekli çalışır halde tuttuk, klimaları açtık. Yakıtımız da bitmek üzere. Ne yapacağımızı bilmiyoruz" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güneydoğu Anadolu Bölgesi Elazığ Bingöl Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title