Haberler

Doğu Türkistanlılar'dan, Türkmenlere Destek

Bağımsız Doğu Türkistanlılar Derneği Başkanı Erkinbeğ Uygurtürk, Müslüman Türk katliamın son örneğinin Suriye’deki Türkmenlere uygulandığını belirterek, “ Türk dünyası artık uyanmalı ve bu katliamlara sessiz kalmamalı” dedi.

Bağımsız Doğu Türkistanlılar Derneği Başkanı Erkinbeğ Uygurtürk, Müslüman Türk katliamın son örneğinin Suriye'deki Türkmenlere uygulandığını belirterek, " Türk dünyası artık uyanmalı ve bu katliamlara sessiz kalmamalı" dedi.

Suriye'de Esed rejiminin Rusya'nın da desteğiyle Lazkiye kırsalındaki Bayırbucak Türkmen bölgesine yönelik saldırılarına tepki gösteren Erkinbeğ Uygurtürk, "Suriye'de Türkmen kardeşlerimiz üzerine bomba yağarken bizim rahat uyumamız düşünülemez. Fransa'daki saldırıları, Ankara'daki patlamaları günlerce haber konusu yapan sayısız açıklamalarda bulunanlar söz konusu Türk olunca sessizliğe bürünüyor. Türkiye içinde ve dünya genelinde sözde insan hakları savunucuları nerede? Neden şehit olan Türkmenler için ayağa kalkmıyorlar? Yoksa onların insan hakları anlayışı Müslümanlar ve Türkler için geçerli değil mi?"

Doğu Türkistanlılar olarak Suriye'de ki Türkmenlere yapılan saldırıları kınadıklarını ifade eden Bağımsız Doğu Türkistanlılar Derneği Başkanı Erkinbeğ Uygurtük, "Tüm dünyanın gözleri önünde soydaşlarımız Türkmen kardeşlerimize yönelik son katliam yapılıyor. Bebek, çocuk, genç, yaşlı, kadın ve erkek ayrımı yapılmaksızın üzerlerine Rus ve Esed bombaları yağıyor. Türkiye'nin öncülüğünde bir an önce Türkmen bölgesine müdahale edilmeli ve orada ki soydaşlarımızın yalnız olmadığı tüm dünyaya gösterilmelidir. Son olaylar gösteriyor ki dünya devletleri Doğu Türkistan'da yıllardır süren katliama nasıl göz yumuyorsa Suriye'de ki Türkmen katliamına da öyle göz yumuyor. Artık Türk dünyasının uyanması ve Türkiye'nin öncülüğünde birlik olması gerekiyor" diye konuştu. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Rusya Federasyonu Lazkiye Türkiye Suriye Yerel Haberler

title