Haberler

Doğu Türkistan Maarif ve Dayanışma Derneği: Aniden Bir Kişinin Telefonu Çalmış...

Doğu türkistan Maarif ve Dayanışma Derneği yönetim kurulu, dün akşam Zincirlikuyu'daki Tayland Krallığı Başkonsolosluğu binası önünde ve içinde yaşananlarla ilgili yazılı açıklama yaptı.

Doğu türkistan Maarif ve Dayanışma Derneği yönetim kurulu, dün akşam Zincirlikuyu'daki Tayland Krallığı Başkonsolosluğu binası önünde ve içinde yaşananlarla ilgili yazılı açıklama yaptı.

"ANİDEN BİR KİŞİNİN TELEFON ÇALMIŞ..."

Açıklamada şöyle denildi:

"Tayland'da tutuklu bulunan 200 Uygur Türkü muhacirlerin Çin'e iade etmek için işlemler yapıldığını ve Bangkok'ta bulunan bir askeri havaalanına getirildiğinin haberini almıştık. Sonra Çin'den gelen askeri uçaklara yaklaşık 60 Uygur'u önce kadınları sonra erkekleri siyah çuval geçirilmiş bir halde elleri kelepçeli olarak uçağa zorlu bindirilmiş. Bu durumdan haber alan İstanbul'daki Uygur Türklerinden bir grup, Tayland'ın İstanbul'daki konsolosluğa gitti ve durumla ilgi seslerini duyurmak için barışçıl içerisinde basın açıklaması yaptı. Basın açıklaması yaparken aniden bir kişinin telefonu çalmış ve Tayland'daki tutuklu bulunan Uygurlardan 100'e yakın kişinin öldürüldüğü haberini almış. Bu olayı söylence protesto etmek için gelen gruptan birkaç kişi taşkınlık yaparak Tayland'ın konsolosluğa girmiş ve olay çıkarmış. Bu olay aniden gerçekleşmiş olup, bu olaydan hiçbir Doğu Türkistan STK'sı sorumlu değildir. Olay hiçbir Doğu Türkistan Derneği tarafından organize edilmemiştir"

"OLAYLA İLGİLİ 9 KİŞİ GÖZALTINA ALINMIŞ DURUMDADIR"

"Biz Doğu Türkistan Maarif ve Dayanışma Derneği olarak bu haberi ret ediyoruz ve gerçeklerin yansımadığını ifade etmek istiyoruz.

Olayla ilgili 9 kişi gözaltına alınmış durumdadır. Zaten Tayland'daki kardeşlerimiz üzüntü içindeyken bizi böyle olaylarla bağlantılı göstererek haber yapan medya kuruluşları bizi daha çok üzüyor. Doğu Türkistan Maarif ve Dayanışma Derneği dahil Türkiye'deki Doğu Türkistan platformu üyesi STK'lar şiddet olaylara karşı barışçıl etkinliklerin yanadır. Dün gece Çin konsolosluğu önünde toplanan yaklaşık 200 civarındaki Uygur gencine olay çıkartmamak için sakın olma çağrısında bulunduk ve 200 kişiyi Çin Konsolosluğu önünden olaysız bir şekilde dağılması için çaba gösterdik. Olaysız dağılmasını sağladık. Buna orada nöbet tutan Türk polis memurlar da şahittir" - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Doğu Türkistan Zincirlikuyu Tayland Uygur Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title