Haberler

Doğu Türkistan'da Uygur Türklerine Yapılan Zulme Tepki

Türk Sağlık Sen Muş İl Temsilcisi Onur Şemsettin Seyitoğlu, Çin’in Doğu Türkistan’da Uygur Türklerine baskı ve zulümlerine tepki göstererek “Katil Çin ve zulme sessiz kalanlar, işlenen cinayetlerin hesabını tarih ve milletimiz önünde mutlaka verecektir” dedi.

Türk Sağlık Sen Muş İl Temsilcisi Onur Şemsettin Seyitoğlu, Çin'in Doğu Türkistan'da Uygur Türklerine baskı ve zulümlerine tepki göstererek "Katil Çin ve zulme sessiz kalanlar, işlenen cinayetlerin hesabını tarih ve milletimiz önünde mutlaka verecektir" dedi.

Türk Sağlık Sen Muş İl Temsilciliği, Çin'in Doğu Türkistan'da Uygur Türklerine baskı ve zulümlerine tepki gösterdi. Vicdanı olmayan ve katliamlarla varlığını sürdüren devletler arasında ön sıralarda yer tutan Kızıl Çin'in, Doğu Türkistan'da soykırıma devam ettiğini ifade eden Seyitoğlu, "Ramazan ayında daha da azgınlaşan bu köpek yiyiciler Doğu Türkistan'da oruç tutanlara zulüm uyguluyor, işkence ediyor ve katlediyor. Doğu Türkistanlı soydaşlarımızın milli ve manevi değerlerine karşı bir yıkım gerçekleştirilmekte, ata yurdumuzdan hem Türk varlığı hem de Türk izleri şerefsizce silinmeye, yok edilmeye çalışılmaktadır" dedi.

"DÜNYA BU KATLİAMA SESİZ KALIYOR"

Onlarca Türk'ün sadece ve sadece Müslüman ve Türk oldukları için katledilmesine ne yazık ki dünyanın seyirci kaldığını kaydeden Seyitoğlu, şunları söyledi: "İslam dünyası hala aymazlığını sürdürmeye devam ediyor. Her bir ferdi sessizce sıranın kendisine gelmesini bekliyor. Ülkemizde akan kan Türk milletinden olunca domates suyu muamelesi çekiliyor. Bir taraf LGBT'lileri, Çin'de kesilen köpekleri dert edindikleri kadar kardeşlerimizi dert edinmiyor. Bir tarafta Mısır'ın derdiyle dertlenip, Rabia'ya kederlendiği kadar hem soydaşı hem dindaşı olan öz ve öz kardeşini sahiplenmiyor. Hem devlet hem millet olarak Çin'e karşı ne bir tavır alıyoruz ne de üst perdeden itirazlar yükseltiyoruz."

Bir insanlık suçunun görmezlikten gelindiğini vurgulayan Seyitoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bir insanlık suçu ancak böyle görmezden gelinebilir. Bu yüzden hem Türkiye hem de İslam dünyası bu halde iken dünyaya uyuma demek açıkçası anlamsız kalıyor. Uyanması gereken İslam dünyası, Türk milletidir. Bu zulme sessiz kalınmamalıdır. Türk Sağlık-Sen olarak Çin'in vahşetini kınıyor ve Doğu Türkistan'da hunharca katledilen tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Ruhları şad, mekanları cennet olsun." - MUŞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Çin Halk Cumhuriyeti Doğu Türkistan Uygur Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle!
title