Haberler

Doğu Türkistan'da Müslümanlara Yönelik Saldırılar

Yağlıdere ilçesinde Doğu Türkistan'da uğradıkları saldırılar sonucu hayatını kaybeden Müslümanlar için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Yağlıdere ilçesinde Doğu Türkistan'da uğradıkları saldırılar sonucu hayatını kaybeden Müslümanlar için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Merkez Cami'de öğle namazı sonrası toplanan vatandaşlar, cenaze namazı kıldı, dua etti.

Namaz sonrası Anadolu Gençlik Derneği Yağlıdere (AGD) Şubesi tarafından basın açıklaması yapılarak Doğu Türkistan'da yaşanan olaylar protesto edildi.

AGD Yağlıdere Şube Başkanı Yusuf Mercan, yaptığı açıklamada, Çin'in uygulamalarına karşı İslam ülkeleri, uluslararası insan hakları platformları ve Türkiye'nin teyakkuz halinde olması gerektiğini söyledi.

Müslüman öğretmenlerin, öğrencilerin, memurların ve işçilerin din ve vicdan hürriyetine yönelik baskıların kaldırılması için Çin yönetiminin uyarılması gerektiğini belirten Mercan, "Bütün bunların yolu, sorunların çaresi İslam birliğidir. Çin zulmü bile sindiremez. Müdahalelerin olmasına son verilmelidir'" diye konuştu.

Kaynak: AA / Yerel

Anadolu Gençlik Derneği Çin Halk Cumhuriyeti Doğu Türkistan Yağlıdere Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title