Haberler

Doğu Türkistan'da Müslümanlara Yönelik Saldırılar

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: -Memur sen üyelerinden oluşan gruptan detaylar-Grup adına açıklama yapan Süleyman Çalışkan'ın açıklamaları - Tekirdağ'da Doğu Türkistan'da Müslümanlara yönelik saldırılar protesto edildi Tekirdağ'da Memur-Sen üyelerince Doğu Türkistan'da Müslümanlara yönelik saldırılar protesto edildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: -Memur sen üyelerinden oluşan gruptan detaylar-Grup adına açıklama yapan Süleyman Çalışkan'ın açıklamaları - Tekirdağ'da Doğu Türkistan'da Müslümanlara yönelik saldırılar protesto edildi Tekirdağ'da Memur-Sen üyelerince Doğu Türkistan'da Müslümanlara yönelik saldırılar protesto edildi.Memur-Sen Tekirdağ Şubesi üyeleri de Tuğlalı Park'ta bir araya gelerek ellerinde Türk ve Uygur bayraklarıyla Doğu Türkistan'da yaşananlara tepki gösterdi.Grup adına açıklama yapan Süleyman Çalışkan, yaklaşık 300 yıldır işgal altındaki Doğu Türkistan'da, Müslüman Uygur Türklerine karşı sürdürülen sistematik katliam ve asimilasyon politikalarının bugün de şiddetle devam ettiğini söyledi.Ramazanın başlamasıyla Çin askerlerinin bölgeyi tamamen kuşatma altına aldığını savunan Çalışkan, Türkistan'da İslam'la ilgili her şeyin ya yasaklandığını ya da engellendiğini belirterek, şunları söyledi: "Bu hukuksuzluklara, zulümlere, yasaklara ve baskılara itiraz edenler evlerinden alınıyor, demokratik hakkını kullananlar sokak ortasında öldürülüyor. Faşist Çin'e sesleniyoruz. Doğu Türkistan'a baskı uygulanmaktan, vicdanları yaralamaktan, insan haklarını çiğnemekten din ve vicdan hürriyetini gasp etmekten bir an önce vazgeç. Yeter artık. Uyarıyoruz, akıttığınız kanda boğulacaksınız. Hiç bir zulüm ebedi değildir."

Kaynak: AA / Güncel

Süleyman Çalışkan Doğu Türkistan Memur Sen Tekirdağ Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title