Haberler

Doğu Türkistan'da Müslümanlara Yönelik Saldırılar

Doğu Türkistan'da Müslümanlara yönelik saldırılar- Ülkü Ocakları Bursa Şube Başkanı Sütçü: "Yegane suçları Müslüman Türk olmak olan Uygur Türklerine Çin devleti tarafından sistematik bir katliam yapılmaktadır" Ülkü Ocakları Bursa Şube Başkanı Fatih Sütçü, "Yegane suçları Müslüman Türk olmak olan Uygur Türklerine Çin devleti tarafından sistematik bir katliam yapmaktadır" dedi.

Doğu Türkistan'da Müslümanlara yönelik saldırılar- Ülkü Ocakları Bursa Şube Başkanı Sütçü: "Yegane suçları Müslüman Türk olmak olan Uygur Türklerine Çin devleti tarafından sistematik bir katliam yapılmaktadır" Ülkü Ocakları Bursa Şube Başkanı Fatih Sütçü, "Yegane suçları Müslüman Türk olmak olan Uygur Türklerine Çin devleti tarafından sistematik bir katliam yapmaktadır" dedi.Ülkü Ocakları Bursa Şubesi Başkanı Fatih Sütçü, Fomara Meydanı'nda Doğu Türkistan'da Müslümanlara yönelik saldırıları protesto etmek amacıyla basın açıklamasında bu etkinliği "Çin zulmünden dolayı kendi topraklarından iltica etmek zorunda kalan Uygun Türklerinin yanında olmak ve bütün dünyanın gözleri önünde cereyan eden tarihin en acımasız katliamına karşı Uygur Türkerinin sesini duyurmak" için düzenlediklerini söyledi. Doğu Türkistan'ın Çin'in işgali altında olduğunu belirten Sütçü, "Yegane suçları Müslüman Türk olmak olan Uygur Türklerine Çin devleti tarafından sistematik bir katliam yapılmaktadır. Birçok Uygur Türkü suçsuz yere hapse atılmakta ve işkence görmektedir. Ne yazık ki bütün dünyanın gözleri önünde gerçekleşen bu katliama karşı dünya devletlerinin hiç birinden kayda değer bir açıklama gelmemiştir" diye konuştu. Sütçü, Çin'in baskılarından kurtulmak ve Türkiye'ye sığınmak amacıyla yurtlarını terk eden yaklaşık 300 Uygur Türkü'nün Taylant'ta yakalandığını dile getirerek, şöyle devam etti: "Aldığımız duyumlar Uygur Türklerinin Çin devletine iade edileceği yönündedir. Bu gerçekleştiği taktirde kardeşlerimiz katledilecektir. Hükümet bu konuda gerekli çalışmayı derhal yaparak Uygur Türkü kardeşlerimizi ülkemize getirmek zorundadır. Milyonlarca mülteciye kucak açan ülkemiz 300 Uygur Türküne de bağrını açacak güçte ve dirayettedir. Zulüm nerede ve kime yapılırsa yapılsın zulümdür. Zulümleri yarıştırmak ne İslam'a ne de insanlığa uygun bir davranış değildir. Filistin ne ise Doğu Türkistan odur, Suriye'de akan kan da Kırım'da dökülen gözyaşı da bizimdir."Basın açıklamasının ardından yaklaşık 500 kişiden oluşan grup Fomara Meydanı'ndan Kent Meydanı'na kadar slogan atarak yürüdü. -Doğu Türkistan'da Müslümanlara yönelik saldırılar-Ülkü Ocakları Bursa Şube Başkanı Fatih Sütçü

Kaynak: AA / Güncel

Çin Halk Cumhuriyeti Doğu Türkistan Uygur Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (2)

ErdalmobilWeb@haberler.com:

Yaa hic yakismadi ne bicim Ülkücülük bu süphe duyuyorum Tanrim yuh yaaa Tövbe yaaa Allahim Tövbe

0
0
yanıtYanıtla
ErdalmobilWeb@haberler.com:

Yaa hic yakismadi ne bicim Ülkücülük bu süphe duyuyorum Tanrim yuh yaaa Tövbe yaaa Allahim Tövbe

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title