Haberler

Doğu Perinçek Vip'te Karşılandı

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinde İsviçre'ye karşı açtığı Soykırımı İnkar davasını kazanan Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek Türkiye'ye döndü.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinde İsviçre'ye karşı açtığı Soykırımı İnkar davasını kazanan Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek Türkiye'ye döndü. Perinçek yüzlerce partili tarafından Atatürk Havalimanı VİP Salonu önünde karşılandı.

VİP Önünde hazırlanan bir kürsü üzerine çıkan Doğu Perinçek, burada partililere bir konuşma yaparak kazandığı davayı Mehmetçiklere, polislere armağan etti. Perinçek, Amerika'nın silahlandırdığını iddia ettiği güney sınırımızdaki terörist gruplarla mücadelede tüm partileri birleşmeye çağırdı ve 'Amerika'nın kurduğu Kosova gibi olmayalım" dedi.

Amerika'nın Kosova' da olduğu gibi Türkiye'ye de dayatma yapmak istediğini belirten Perinçek şunları söyledi:

" Bizi esir etmek için bu Ermeni Soykırımı yalanlarını uydurdular ve Türkiye'ye dayattılar. Yüzyıl sonra da bakın bu yeniden piyasaya sürüldü. Hangi koşullarda? Bu kez Türkiye, İran, Irak, Suriye topraklarında ABD ve İsrail sözüm ona Kürdistan adı altında Kürdistanla hiçbir ilgisi olmayan yeni bir Kosova kuracak. Kosovayı görüyorsunuz. Amerikan bayraklı bir Kosova kurdular. Kurmak istedikleri ikinci bir Kosova, kukla devlet. Sözüm ona ikinci bir İsrail.Yine vatan savunmasındayız. Bu daha başlangıç önümüzde yapacağımız büyük işler vardır. "

Birleşme çağırısı yapan Perinçek güvenlik kuvvetlerine de bu başarıyı armağan ettiklerini belirterek şöyle konuştu;

" Birleşme çağrısı yapıyoruz. Bütün partilerimizi, milletimizi, derneklerimizi,örgütlerimizi vatan bütünlüğü için ABD'nin silahlandırdığı üzerimize sürdüğü Ortadoğuyu kana bulayan o örgütlere karşı Amerikanın dize getirmek istediği Türk milleti olarak bütün milletimizi ayağa kalkmaya davet ediyoruz. Buradan bu başarımızı şu anda karakollarda sınır boylarında teröristlerin peşinde dağlarda sınır ötelerinde mücadele eden Mehmetçiğimize armağan ediyorum. Bu başarıyı, Mehmetçiğimizle birlikte, kahramanca teröre karşı vatan savunması yapan emniyet güçlerimize, polisimize,korucularımıza armağan ediyoruz. Yolumuz açıktır. Bu karanlıkları dağıtacağız"

Perinçek daha sonra Atatürk Havalimanı'ndan ayrılarak parti merkezine hareket etti.

DAVANIN SEYRİ

"Ermeni soykırımını reddettiği" gerekçesiyle İsviçre'de hakkında yasal işlem yapılan Perinçek bu ülkeye karşı AİHM'de açtığı ifade özgürlüğü davasını 17 Aralık 2013 tarihinde kazanmış, İsviçre hükümeti bu karara AİHM'nin temyiz organı önünde itiraz etmişti.Temyiz aşamasında Ermenistan ve Fransa hükümetleri ile çok sayıda sivil toplum kuruluşu İsviçre'nin yanında, Türk hükümeti ise Perinçek'in safında müdahil olarak yer almıştı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Doğu Perinçek İsviçre Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title