Haberler

Doğu Perinçek'ten Milletvekillerine "Cumhurbaşkanlığı Sistemi" Mektubu

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, TBMM Anayasa Komisyonu'nda görüşülen 'Cumhurbaşkanlığı sistemi'ne yönelik anayasa değişikliği önerisiyle ilgili AK Parti, CHP ve MHP milletvekillerine birer mektup gönderdi.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, TBMM Anayasa Komisyonu'nda görüşülen 'Cumhurbaşkanlığı sistemi'ne yönelik anayasa değişikliği önerisiyle ilgili AK Parti, CHP ve MHP milletvekillerine birer mektup gönderdi.

Milletvekillerinden Cumhurbaşkanlığı sistemine oy vermemelerini isteyen Perinçek, "Milli iradenin bir nolu merkezi organı TBMM'dir. Onun etkilerini, yetkilerini denetleme araçlarını ortadan kaldırdığınız zaman TBMM'yi ortadan kaldırmış olursunuz" dedi.

Doğu Perinçek, partisinin Beyoğlu'ndaki İstanbul İl Başkanlığı binasında düzenlediği basın toplantısıyla Cumhurbaşkanlığı sistemiyle ilgili ve bu konuda partisinin görüşlerini içeren milletvekillerine gönderdikleri mektupla ilgili açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanlığı önerisinin geri çekilmesini isteyen Perinçek, mektupla AK Parti, CHP ve MHP milletvekillerinden Cumhurbaşkanlığı sistemine oy vermemelerini talep etti. Perinçek, "Milli iradenin bir nolu merkezi organı TBMM'dir. Onun etkilerini, yetkilerini denetleme araçlarını ortadan kaldırdığınız zaman TBMM'yi ortadan kaldırmış olursunuz. Bu Cumhurbaşkanlığı sistemi önerisinde millet meclisi yok, hükümet de yok. Çünkü meclise dayanmayan bir hükümet Türkiye'de otorite kuramaz. 5 yılda bir seçilen Cumhurbaşkanı'yla otorite kurulmaz. Hükümet, TBMM'ye ve milli iradeye karşı sorumlu olacak ki o sorumluluk sayesinde otorite sahibi olsun. Meclisin denetimini ve otoritesini sarsan bir Cumhurbaşkanlığı sistemiyle hükümet de yok ediliyor" dedi.

'ÖNERİ GERİ ÇEKİLSİN' TALEBİ

"Özellikle AKP üyesi milletvekillerimize, hükümete ve Cumhurbaşkanımıza buradan sesleniyorum" diyen Doğu Perinçek, " Türkiye'nin bugün ki milli ve stratejik ihtiyaçlarına uyan ufkumuzu açacak olan parlementer rejimle Türkiye önündeki sorunları çözebilir. Özellikle ekonomik krizle terör eylemlerinin örtüştüğü, Türkiye'nin bir vatan savaşı verdiği ortamda AKP iktidarının, sayın Cumhurbaşkanı'nın ve sayın Başbakan'ın bütün bu koşulları dikkate alarak Cumhurbaşkanlığı sistemi önerisini geri çekmesini talep ediyoruz. Bu erdemli bir davranış olacaktır" ifadelerini kullandı.

"GÜÇLÜ HÜKÜMET GÜÇLÜ MECLİSE DAYANIR"

Güçlü meclisin Türkiye'nin ihtiyacı olduğunu belirten Perinçek, "Güçlü hükümet, güçlü meclise dayanır. Güçlü ordu gücünü güçlü meclis ve güçlü hükümetten alır. Bu nedenle güçlü meclis ve Türk milleti için güçlü ordu ve güçlü hükümet için Cumhurbaşkanlığı sistemine oy vermemenizi sayın milletvekillerinden talep ediyoruz" diye konuştu.

Perinçek, konuşmasının sonunda mektubu bugün eposta ve posta yoluyla milletvekillerine yolladıklarını sözlerine ekledi. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Doğu Perinçek AK Parti İstanbul Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title