Haberler

Doğu Perinçek kimdir ? Perinçek Erdoğan'ı tehdit etti

Güncelleme:

Doğu Perinçek kimdir ? Perinçek Erdoğan'ı tehdit etti. İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Başbakan'a selam gönderdi: Söyleyin, yıkacağız onları.

Doğu Perinçek kimdir ? Perinçek Erdoğan'ı tehdit etti. Perinçek Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a avukat aracılığıyla selam gönderdi.

CUMHURBAŞKANI'NA HAKARET DAVASI

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in yazıları üzerine Aydınlık Gazetesi'ne açılan davanın ilk duruşması dün İstanbul Adliyesi'ndeki 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Davada Doğu Perinçek, eski Aydınlık Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Serhan Bolluk ile Aydınlık Gazetesi Sorumlu Müdürü Mehmet Bozkurt, 'Cumhurbaşkanı'na hakaret ve kamu görevlisine karşı görevinden dolayı hakaret' ile suçlandı.

"YIKACAĞIZ ONLARI"

Ergenekon davasında tutuklu yargılanan Perinçek'in de hazır bulunduğu duruşmada Perinçek Erdoğan'a selam gönderdi. Perinçek, Başbakan Tayyip Erdoğan'a avukat aracılığıyla selam gönderdi ve 'Söyleyin yıkacağız onları' dedi

DOĞU PERİNÇEK KİMDİR ?

Doğu Perinçek (d. 17 Haziran 1942, Gaziantep): siyasi parti genel başkanı, hukuk doktoru ve yazar. 15 Şubat 2015 tarihinden beri Vatan Partisi genel başkanlığı görevini sürdürmektedir. 1978–1980 yılları arasında Türkiye İşçi Köylü Partisi, 1991–1992 yılları arasında Sosyalist Parti ve 1992–2015 yılları arasında İşçi Partisi genel başkanlığı görevini üstlenmiştir.

Yargıtay Başsavcı Yardımcılığı görevinde bulunan ve dört dönem Adalet Partisi'nden Erzincan milletvekili seçilen, Erzincan Kemaliyeli Sadık Perinçek ve Malatya Darendeli Lebibe Perinçek'in oğlu olan Doğu Perinçek, babası yedeksubaylık görevini yaptığı sırada Gaziantep'te doğdu.

İlk ve orta öğrenimini Ankara Sarar İlkokulu, Atatürk Lisesi ve Ankara Bahçelievler Deneme Lisesi'nde yaptı. Ardından yüksek öğrenimini yapmak üzere Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ne giren Perinçek, üniversite yıllarında bir süre Almanya'ya giderek çalıştı. 1962 ve 1963'te toplam 10 ay bulunduğu Almanya'da işçilik yapan Doğu Perinçek ve burada kaldığı dönemde Almanca öğrendi. Haziran 1964'te lisans öğrenimini tamamlayan Perinçek, aynı fakültenin Kamu Hukuku (Devlet Teorisi ve Kamu Hürriyetleri) kürsüsüne asistan olarak girdi. Aynı yıl siyasi görüş olarak Bilimsel Sosyalizmi benimsedi. Dört yıl Siyasi İlimler Derneği Türkiye Bölümü yöneticiliği, dört yıl Türk Hukuk Kurumu yöneticiliği yaptı.

İyi derecede Almanca ve orta derecede İngilizce bilen Doğu Perinçek, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi mezunu, gazeteci Şule Perinçek ile evlidir. Zeynep Perinçek (ODTÜ Endüstri Tasarım mezunu, 1970 doğumlu), Kiraz Perinçek (Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji Bölümü mezunu, 1976 doğumlu), Mehmet Perinçek (Hukuk Fakültesi mezunu, öğretim üyesi 1978 doğumlu) ve Sadık Can Perinçek (Boğaziçi Üniversitesi Tarih Bölümü öğrencisi, 1994 doğumlu) adlı dört çocuğu bulunmaktadır.

Kaynak: Haberler.Com / Gündem

Recep Tayyip Erdoğan Doğu Perinçek Şule Perinçek İşçi Partisi Gündem Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title