Haberler

Doğu Perinçek: İstifama Arkadaşlarım Karar Verir

Güncelleme:

Seçimlerde 161 bin 602 oy olarak yüzde 0,35'lik oranda kalan Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, "istifa edecek misiniz?" sorusuna, "Buna arkadaşlarım karar verecek." yanıtını verdi.

7 Haziran seçimleri öncesi barajı aşacaklarını iddia eden Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, sadece 161 bin 602 oy olarak yüzde 0,35'lik oranda kaldı. Bu sonuç üzerine Perinçek'e, "İstifa edecek misiniz?" sorusu yöneltildi. Hz Muhammet ve Atatürk'ün ilk zamanlarda çevrelerinde az insan toplandığını örnek gösteren Perinçek, "Benim istifa etmem benim arkadaşlarımın vereceği bir karar." dedi.

İşte Perinçek'le yapılan röportajın ilgili bölümü;

- Vatan Partisi'nin aldığı oyu nasıl değerlendiriyorsunuz?

Vatan Partisi'nin aldığı oylar toplumda yarattığı ilgi ve sevgiyle ölçüşemeyecek oylar. Türkiye burada bir darboğaza sıkıştırıldı ve gönüllerdeki oylar verilmedi. O çok açık. Ama Vatan Partisi Türkiye'nin önündeki parti, bir kararın partisi. Türkiye bakın şimdi maalesef demokratik yoldan bölünüyor. Türkiye demokratik yoldan bölünüyor. Yugoslavya da önce böyle demokratik yollardan bölünmeye başlamıştı. Irak'ta ve Suriye'de de benzer süreçler yaşandı. Vatan partisi bu bölünme sürecine, Türk milletinin cevabını temsil eden örgütlü güç. O bakımdan gelecekte Vatan Partisi var.

"HZ. MUHAMMED'İN KAÇ OYU VARDI?"

İkincisi Türkiye mecburen üretim ekonomisine geçecek. Bu borç batağında devam etme şansı yok. Üretim ekonominse geçişte de Türkiye'nin o büyük çıkışına önderlik eden, buna hazır olan tek parti Vatan Partisi. O nedenle Vatan Partisi'nin geleceği ile bugün aldığı oylar arasında bir çelişme gözüküyor. Bandırma vapuruna bindiği zaman Mustafa Kemal'in kaç oyu vardı? Mekke'de başına koyun işkembesi geçirildiği zaman Hz. Muhammed'in kaç oyu vardı? İşte Vatan Partisi'nin de bugün o kadar oyu var.

Vatan Partisi, geleceğin milli hükümetinin merkezindeki partidir.

- İstifa etmeyi düşünüyor musunuz?

Benim istifa etmem benim arkadaşlarımın vereceği bir karar. Ben bir Hint fakiri gibi çivilerin üzerinde genel başkanlık yapıyorum. Yani 40 yıldır çivilerin üzerinde yatıyorum, yani bu bana mutluluk vermiyor.

"GÖREVİ DEVRETMEM MUTLULUK KAYNAĞI OLUR"

Başkanlık yapmak, yönetmek, idare etmek, benim için bir mutluluk kaynağı değil. Ben insanların değil yalnız eşyanın yönetildiği, insanlığın büyük geleceğinin ülküsünü taşıyan bir insanım. O bakımdan yöneten, yönetilen bunların hiçbiri bana sevinç veren hisler değil. O bakımdan ben böyle parti başkanı falan olmaktan mutlu olacak bir adam değilim.

Ama bu bir görev, sorumluluk… Partime karşı sorumluluk duyuyorum, milletime karşı sorumluluk duyuyorum. Benim için bu görevi başka bir arkadaşıma devretmem mutluluk kaynağı olur. Ama buna partimiz karar verir. (Kaynak: Odatv)

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Doğu Perinçek Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? Baraj doluluk oranı seviyesi yüzde kaç? Kocasını terk edip üvey oğluyla kaçtı! Üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? 24 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Hıdırellez ritüelleri nedir 2024? Hıdırellez ne zaman, hangi tarihte kutlanır? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 24 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 24 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 24 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Şevket Çoruh Arka Sokaklar dizisinden neden ayrıldı? Mesut Komiser Arka Sokaklar'a dönecek mi? AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 24 Nisan! Resmi Gazete bugün (24 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 24 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? 24 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 24 Nisan dün gece deprem mi oldu? ZTK Ankaragücü- Beşiktaş maçı kaç kaç bitti? Maçı kim kazandı? Rövanş maçı ne zaman oynanacak?
500

Yorumlar (27)

sirin 40mobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Etse ne olur etmese ne olur geciniz

13
0
yanıtYanıtla
Neyzen Usta:

Sen kendi Hz. Muhammed ile mi karşılaştırıyorsun bre edepsız!!!!

8
0
yanıtYanıtla
Mustafa:

bunlar kim? hic duymadim :))

5
3
yanıtYanıtla
BeyhanMobil-IOS:

Yani bu adam o kadaroy aliyorsa bu ulke bitmis demektir

5
2
yanıtYanıtla
KÜRT:

DİNİDE SİYASET YAPIYORLARYA YAZIKLAR OLSUN MİLLET BIKTI

6
0
yanıtYanıtla
hakkarili30:

yahu sende hiç utanma yokmo yuzsüz

6
0
yanıtYanıtla
İNSANOĞLU...:

perinçek bir taşeron bir ajan vede provokatör daha anlamadınız mı???

4
1
yanıtYanıtla
MEHMET:

Arkadaslari karar verecekmis, secim sonrasi simdi O arkadaslara shrekteki cizmeli kedi gibi bakar

5
0
yanıtYanıtla
naci naci:

yazıklar olsun dinden ne istiyorlar

3
1
yanıtYanıtla
DİYARBAKIR21:

Kal orada ne istifası vatanın sana ihtiyacı var vekillik senin neyine

3
1
yanıtYanıtla
Tüm 27 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title