Haberler

Doğu Karadenizli Firmalardan Fas'a Ticari Ziyaret

Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan, Fas üzerinden diğer Afrika ülkelerine ürünlerin satılma ihtimali olması nedeniyle bu ülke pazarının, başta makine sektörü olmak üzere bir çok sektörde büyük avantaj ve elverişli olanakları sunduğunu ifade etti.

Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan, Fas üzerinden diğer Afrika ülkelerine ürünlerin satılma ihtimali olması nedeniyle bu ülke pazarının, başta makine sektörü olmak üzere bir çok sektörde büyük avantaj ve elverişli olanakları sunduğunu ifade etti.

Gürdoğan, yaptığı yazılı açıklamada, Ekonomi Bakanlığı koordinasyonu ve DKİB organizasyonunda yürütülmekte olan "Doğu Karadeniz Bölgesi Makine İmalat Sektöründe Faaliyet Gösteren Firmaların İhracat Kapasitesinin Arttırılması" projesi kapsamında bölgenin önde gelen makine üreticisi firmaları ile 6-9 Eylül'de Fas'a yönelik yurt dışı pazarlama faaliyeti gerçekleştirildiği belirtildi.

Siyasi istikrarın yanı sıra stratejik coğrafi konumu sebebiyle diğer Afrika ülkelerine açılan kapı olma özelliği taşıyan Fas'ın, bölgesel bir merkez olarak değerlendirilen bir ülke olduğuna dikkati çeken Gürdoğan, şöyle devam etti:

"Fas üzerinden diğer Afrika ülkelerine ürünlerin satılma ihtimali olması nedeniyle bu ülke pazarı, başta makine sektörü olmak üzere birçok sektörde büyük avantaj ve elverişli olanakları sunmaktadır. Ayrıca zenginleşen ekonomi ve buna bağlı tüketim malları talebinin karşılanmasında, ülke içi üretimin, teknoloji ve miktar olarak yetersiz kalması, altyapı yatırımlarına son zamanlarda oldukça hız verilmesi ve çalışma ve yabancı sermaye mevzuatlarının uluslararası standartlar açısından yeterince liberal olması Fas'ı ticarette potansiyel arz eden ve yükselen bir pazar olarak ön plana çıkarmaktadır. Diğer taraftan Fas pazarında Türkiye malları imajının kaliteli ve iyi olması, nakliye sürelerinde ve imkanlarında yaşanan olumlu gelişmeler, vize uygulamasının bulunmaması ve uçuş kolaylıklarının iş adamlarımıza serbest seyahat imkanı sunması, kültürel benzerlik, tarihi bağlar, özellikle aynı dinden oluşumuz, ülkemiz insanına duyulan genel sempati, zenginleşen ekonomi ve buna bağlı oluşan talebin karşılanmasında ülke içi üretimin ve teknolojinin yetersiz kalması gibi avantajları bulunmaktadır."

Gürdoğan, bahse konu avantajlar ile var olan potansiyelden Doğu Karadeniz firmalarının önemli bir pay alması amacıyla düzenlenen söz konusu ticaret heyeti programına, bölge makine sektörünü temsilen 8 firmadan 12 temsilcinin katıldığını ifade ederek, heyet programı kapsamında her iki ülkede de ekonomik ve ticari işbirliği olanaklarının geliştirilmesi hakkında çeşitli brifingler verildiğini kaydetti.

Türk ve Faslı iş adamları arasında ikili iş görüşmeleri gerçekleştirildiğini belirten Gürdoğan, "Söz konusu program kapsamında düzenlenen ikili iş görüşmelerine 41 Faslı iş adamı katılmış olup, toplamda gerçekleştirilen 46 ticari iş görüşmesi ile firmalarımız önemli iş bağlantıları sağlamıştır. Bu çerçevede Fas Makine Sektörü Ticaret Heyeti Programının, makine ve aksamları sektöründe gerek Fas pazarlarına girmek, gerekse anılan pazarlardaki paylarını daha da artırmayı amaçlayan firmalar için önemli bir fırsat oluşturmuştur." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA / Ekonomi

Ekonomi Bakanlığı Afrika Fas Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait? Halving ne demek? Kriptoda halving anlamı nedir? İstanbul'da Pazar günü trafiğe kapatılacak yollar! Hafta sonu hangi yollar trafiğe kapalı olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı? Sabahattin Ali kimdir? Sabahattin Ali kaç yaşındaydı, nereli? Sabahattin Ali eserleri! Sabahattin Ali hayatı ve biyografisi! Turgut Uyar kimdir? Turgut Uyar eserleri, hayatı ve biyografisi
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title