Haberler

Doğu Karadeniz'in Mevduatı Artı

Güncelleme:

Doğu Karadeniz Bölgesindeki tüm bankalardaki tasarruf mevduat oranı her geçen yıl artıyor.

Doğu Karadeniz Bölgesi'ndeki tüm bankalardaki tasarruf mevduat oranı her geçen yıl artıyor.

Türkiye Bankalar Birliği (TBB) verilerinden derlenen bilgilere göre, 2012 yılı sonu itibariyle Doğu Karadeniz'de Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin ve Gümüşhane'deki bankalardaki mevduat oranı 13 milyar 314 milyon TL'den 14 milyar 269 milyon TL gibi bir büyüklüğe ulaştı.

TBB'nin 2012 yıl sonu istatistiklerine göre, Doğu Karadeniz Bölgesindeki 7 ilde bulunan tüm banka şubelerinde yaklaşık 8 milyar TL tasarruf mevduatı bulunuyor. Bunun dışında bankalarda resmi kurumların ödenek hesaplarında 830 TL, ticari kuruluşların hesaplarında ise toplam 1 milyar 317 milyon TL mevduat bulunuyor.

İstatistiklere göre, halkın döviz tasarrufundan her şeye rağmen vazgeçmediği gözleniyor. Buna göre 7 ilin bankalarında 2012 yıl sonu itibariyle toplam 3 milyar 400 milyon TL döviz tevdiat hesabı bulunuyor. Diğer değişik mevduat rakamlarıyla birlikte Doğu Karadeniz bankalarında 2013 yılına girildiği dönemde 14.2 milyar TL tutarında bir mevduat hesabı bulunuyor.

EKONOMİSİ EN GÜÇLÜ İL SAMSUN

TBB'nin rakamlarına göre, Doğu Karadeniz Bölgesi'nde ekonomisi en büyük 3 ilin sırasıyla Samsun, Trabzon ve Ordu olduğunu belirlendi. Buna göre Samsun bankalarında 2012 yıl sonu itibariyle 2 milyar 706 milyon TL tasarruf mevduatı, 565 milyon TL ticari kuruluş mevduatı, 1 milyar 181 döviz hesabı içinde olmak üzere toplam 4 milyar 920 milyon TL olduğu belirlendi.

Trabzon bankalarında ise 2 milyar TL tasarruf mevduatı, 300 milyon TL ticari kuruluş mevduatı, 1 milyar TL tutarında döviz hesabı içinde olmak üzere toplam 3 milyar 658 milyon TL bulunduğu belirlenirken, Ordu ili bankalarında ise 1.1 milyar TL tasarruf mevduatı, 165 milyon TL ticari kuruluş mevduatı, 363 milyon TL tutarında döviz hesabı olmak üzere 1 milyar 920 milyon TL bulunduğu bildirildi. - ORDU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Doğu Karadeniz Bölgesi Trabzon Samsun Ordu Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title