Haberler

Doğu Karadeniz'deki Kar Yağışı

Doğu Karadeniz'de etkili olan kar yağışı nedeniyle 5 ildeki 611 köy ve mahallenin yolunun ulaşıma kapalı bulunduğu bildirildi.

Doğu Karadeniz'de etkili olan kar yağışı nedeniyle 5 ildeki 611 köy ve mahallenin yolunun ulaşıma kapalı bulunduğu bildirildi.

Trabzon Büyükşehir Belediyesinden alınan bilgiye göre, kentteki yoğun kar yağışı sebebiyle trafiğe kapanan yolların açılması için 23 Ocak'tan itibaren 850 belediye personeli, 257 iş makinesi, 8 otomatik tuz serpme aracı ve bir solüsyon aracıyla yol açma, tuzlama ve kar temizleme çalışması sürdürülüyor.

Kardan kapanan çok sayıda yolun yeniden ulaşıma açıldığı kentteki 49 mahallenin yolunun da trafiğe açılması için çalışmalar devam ediyor. Açılan yolların kar yağışı sebebiyle yeniden kapandığı Trabzon'da, Büyükşehir Belediyesinin 19 bin kilometre yolu yeniden ulaşıma açarak tarihinin en büyük yol açma çalışmasını yaptığı kaydedildi.

Kentteki yollara şu ana kadar bin 500 ton tuz karışımı, 20 ton solüsyon seren ve karla mücadele çalışmalarını aralıksız sürdüren belediye ekipleri, yarın sabah saatlerine kadar kentteki tüm mahallerinin ana yollarını trafiğe açmayı hedefliyor. Ekipler, ana yolların trafiğe açılması sonrası ara yollara yoğunlaşacak.

Kar yağışından dolayı evde mahsur kalan hastaların imdadına da yetişen belediye ekipleri, İl Sağlık Müdürlüğü ve Ulusal Medikal Kurtarma (UMKE) ekiplerinin desteğiyle 124 hastayı da hastanelere ulaştırdı.

Rize

Rize İl Özel İdaresinden alınan bilgiye göre, kar yağışı dolayısıyla kent merkezinde 23, Ardeşen'de 8, Çamlıhemşin'de 11, Çayeli'de 35, Derepazarı'da 7, Güneysu'da 2, İkizdere'de 7, İyidere'de 1, Kalkandere'de 3, Pazar'da 4 ve Hemşin'de 1 olmak üzere 102 köye ulaşım sağlanamıyor.

Karla mücadelede hasta ve cenaze olan köylere öncelik veren ekipler, İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğüne bağlı 86 iş makinesi ve 130 personelle bin 188 kilometrede karla mücadele çalışması yürütüyor.

Rize Belediyesi ve ilçe belediyeleri de mahallelerde kar temizleme çalışmalarını sürdürüyor.

Ordu

Ordu Büyükşehir Belediyesi yetkilileri de kentte 55 mahalle yolunun kar yağışı sonucu ulaşıma kapalı bulunduğunu, ekiplerin söz konusu yolların açılması için çalışmalarını aralıksız sürdürdüğünü bildirdi.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, karın yağdığı ilk günden bu yana özverili çalışmalarından dolayı ekipleri kutlayarak, "Kapalı mahalle yollarımızın büyük bölümünü ulaşıma açtık. Bundan sonra ara yolların ulaşımı için çalışmalar sürüyor. Hedefimiz en kısa zamanda bütün yolları ulaşıma açarak vatandaşlarımızın mağdur etmemek" dedi.

Giresun

Giresun'da da il merkezinde 18, Bulancak'ta 21, Çanakçı'da 7, Dereli'de 5, Doğankent'te 4, Espiye'de 17, Eynesil'de 10, Görele'de 39, Güce'de 8, Keşap'ta 35, Piraziz'de 3, Şebinkarahisar'da 5, Tirebolu'da 34 ve Yağlıdere'de 14 olmak üzere 359 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor.

İlde, 61 ekip yol açma çalışması yürütüyor.

Artvin

Artvin'da ise kar yağışı nedeniyle kent merkezinde 2, ilçelerden Ardanuç'ta 3, Arhavi'de 5, Borçka'da 9, Hopa'da 7, Şavşat"a 16 ve Yusufeli'de 4 olmak üzere 46 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor.

Söz konusu yolların açılması için İl Özel İdare Müdürlüğü ve belediye ekiplerince çalışmalar sürdürülüyor.

Soğu hava sebebiyle bölgede buzlanma yaşandığına da işaret eden yetkililer, sürücülerin hava ve yol şartlarına duyarlı olmasını istedi.

Kaynak: AA / Güncel

İl Sağlık Müdürlüğü Doğu Karadeniz Trabzon Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title