Haberler

Doğu Karadeniz'de Kış

Trabzon ve Giresun'da soğuk hava ve kar yağışı yaşamı olumsuz etkiliyor.

Trabzon ve Giresun'da soğuk hava ve kar yağışı yaşamı olumsuz etkiliyor.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Trabzon genelinde dün gece yarısından itibaren etkili olan kar yağışının çok sayıda mahalle yolunun ulaşıma kapanmasına neden olduğunu belirtti.

Karla mücadele çalışmalarına devam ettiklerini vurgulayan Gümrükçüoğlu, şöyle devam etti:

"Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediye ekipleri, Kar Mücadelesi Eylem Planı çerçevesinde kar mücadele çalışmalarını sürdürüyor. 262 iş makinesiyle sürdürülen çalışmalar kapsamında saat 15.00 itibarıyla çok sayıda mahallenin yolu yeniden ulaşıma açıldı. Ana arterlerde yolu henüz ulaşıma açılmamış 85 mahalle bulunurken, geç saatlere kadar sürdürülecek çalışmalarla tüm mahallelerin yolunun ulaşıma açılması planlanıyor. Hastası ya da cenazesi olan, mahsur kalan 112'ye ulaşsın. Bizlere talep geldiğinde hemen gerekli çalışmalar yapılmaktadır."

Kar yağışının yüksek bölgelerde devam ettiğini bildiren Gümrükçüoğlu, "Tonya ve Şalpazarı ilçelerimizle Araklı, Sürmene ve Köprübaşı ilçelerimizin yüksek kesimlerinde kar yağışı sürüyor. Yağışın durmasıyla çalışmalarımıza başlıyoruz." ifadesini kullandı.

Giresun

Giresun'da ise merkezde 3, Çanakçı'da 13, Dereli'de 4, Doğankent'te 7, Espiye'de 8, Eynesil'de 11, Görele'de 51, Güce'de 4, Keşap'ta 12, Tirebolu'da 42, Yağlıdere'de 1 olmak üzere toplam 156 köy yolu ulaşıma kapandı.

İl Özel İdaresi ekipleri, 68 araç ve 68 personelle kapalı yolları ulaşıma açmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Kaynak: AA / Güncel

Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu Giresun Trabzon Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title