Haberler

Doğu Karadeniz'de Kar Yağışı

Rize'nin İkizdere ilçesi Ovit Dağı'nda etkili olan kar yağışı nedeniyle Rize Erzurum karayolunun Ovit geçidinde ulaşım kontrollü olarak sağlanıyor İkizdere Kaymakamı Koç: "Yapımı devam eden 28 kilometrelik Ovit Tüneli ile kar nedeniyle ulaşımda yaşanan sıkıntıların önüne geçilecek"

Etkili olan yağış nedeniyle kar kalınlığının 40 santimetreye ulaştığı Rize'nin İkizdere ilçesi Ovit Dağı'ndaki karayolunda ulaşım kontrollü olarak sağlanıyor.

Doğu Karadeniz'de hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin altına düşmesi sonucu yüksek kesimlere kar yağışı etkili oluyor. Dünden itibaren aralıklarla devam eden yağış nedeniyle kar kalınlığının 40 santimetreye ulaştığı Rize-Erzurum karayolunun 2 bin 640 rakımlı Ovit Dağı mevkisinde ulaşım kontrollü olarak gerçekleştiriliyor.

Yolun ulaşıma kapanmaması için kar temizleme çalışması başlatan karayolları ekipleri, araçlarında zincir bulundurmayan sürücülerin Ovit mevkisinden geçişine izin vermiyor.

İkizdere Kaymakamı Abdil Koç, AA muhabirine açıklamada, dün akşamdan itibaren Ovit Dağı'nda kar yağışının etkili olduğunu, kar kalınlığının yer yer 30 ila 40 santimetreye ulaştığını belirtti.

Şimdilik ulaşımda herhangi bir sıkıntı yaşamadıklarını bildiren Koç, "Kar yağışından dolayı bölge, sisin etkisi altında. Sürücülerin bu konuda dikkatli olması ve hız yapmamaları lazım" dedi.

Ovit Dağı'nda rakımı nedeniyle bu tarz manzaralara sık sık rastlanabildiğini vurgulayan Kaç, "Yapımı devam eden 28 kilometrelik Ovit Tüneli ile kar nedeniyle ulaşımda yaşanan sıkıntıların önüne geçilecek. Proje tamamlandığında çok yüksek standartlarda ulaşım sağlanacak" diye konuştu.

Koç, Ovit Dağı'na yaz aylarında dahi kar yağdığını, bu nedenle bölgenin kış turizminde önemli katkı sağlayabileceğini dile getirerek, ulaşımın elverişli hale getirilmesi halinde ilçenin geleceğinin parlak olduğunu düşündüklerini kaydetti.

Bu arada bölgede kar yağdığını duyan bazı vatandaşlar karın tadını çıkarmak için araçları ile ailece Ovit Dağı'na geldi. Vatandaşlar, çocukları ile kar topu oynayıp eğlendi.

Ayrıca yöredeki yaylalarda hayvancılık yapan besiciler de yoğun kar yağışı sebebiyle kışı geçirmek için hayvanları ile sahil kesimine doğru göçe başladı.

"Turizm cenneti" Ayder beyaz gelinliği giydi

Kar yağışı dolayısıyla Çamlıhemşin ilçesindeki turizm merkezi Ayder Yaylası da beyaza büründü. Kar kalınlığı Ayder merkezinde 20 santimetreye, yüksek kesimlerde ise yarım metreye ulaştığı belirtildi.

İlçede etkili olan kar yağışı nedeniyle Çamlıhemşin ilçesindeki tüm yayla yollarının ulaşıma kapandığı kaydedildi.

Kar yağışının devam ettiği ilçede karayolları ekipleri kapanan yayla yollarını ulaşıma açmak ve Ayder'in ulaşıma kapanmaması için çalışmalarını sürdürüyor. - Rize

Kaynak: AA / Güncel

Doğu Karadeniz İkizdere Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title