Haberler

Doğu Kara Gömüldü

Hakkari ve Bitlis genelinde etkili olan kar yağışı ve soğuk hava bu sabah saatlerinden itibaren Van'ı da etkisi altına aldı.

Hakkari ve Bitlis genelinde etkili olan kar yağışı ve soğuk hava bu sabah saatlerinden itibaren Van'ı da etkisi altına aldı. Okulların tatil edildiği Hakkari ve Bitlis'te kar kalınlığı yer yer 2 metreye yaklaşırken, Van kent merkezi ile Özalp ve Saray ilçeleri dışındaki 8 ilçede eğitime ara verildi. Van, Hakkari ve Bitlis'te 840 köy ve 375 mezranın yolu ile Hakkari'de ilçe yolları ve Hakkari-Van Karayolu, 7 ayrı noktaya düşen çığlar nedeniyle ulaşıma kapandı. Van'da öğlenden önce yapılması gereken uçak seferleri de iptal edildi. Van, Hakkari ve Bitlis'te bir çok yerleşim birimine elektrik de verilemedi.

Hakkari, Bitlis ve ilçelerinde 3 günden bu yana etkili olan yoğun kar yağışı, sabahın erken saatlerinden itibaren Van'ı da etkisi altına aldı. Sabah erken saatlerinden itibaren başlayan yoğun kar yağışının etkisiyle bu sabah yapılması gereken Ankara uçak seferi iptal edildi. Antalya uçağı da yoğun sis ve kar yağışı nedeniyle dönmek zorunda kaldı. Van merkez ile Özalp ve Saray İlçesi dışyındaki, Edremit, Gevaş, Çatak, Bahçesaray, Erciş, Muradiye, Çaldıran ve Gürpınar'da ilk, orta ve liselerde eğitime ara verildi. İlçe yollarındaki ulaşımın bile güçle sağlandığı Van'da 391 köy yolu da kardan kapandı.

HAKKARİ'DE HAYAT DURDU

Hakkari'de 3 günden bu yana etkili olan kar yağışı, etkisini artırararak sürdürüyor. Pazartesi ve Salı günü okuların kapalı olduğu Hakkari'de eğitime bugün de ara verilirken, merkezdeki kar kalınlığı 2 metreye yaklaştı. 132 köy ve 375 mezra yolunun kapalı olduğu Hakkari'de mahalle yolları da bugün ulaşıma kapandı. Hakkari-Van karayolu düşen 7 ayrı çığ, Hakkari-Çukurca ve Hakkari-Yüksekova karayoluları da yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle ulaşıma kapandı. Fırtınanın iletkenlere zarar vermesi yüzünden kent merkezi ile bir çok yerleşim birimine elektrik de verilemiyor. Özellikle Hakkari kent merkezi ile Yüksekova ilçesinde tek katlı yapılar ile evler kara gömüldü. Yol kenarlarında kalan birçok araç karla mücadele ekiplerini çabalarıyla kurtarılmaya çalışıldı. Belediye ve İl Özel İdaresi'ne bağlı karla mücadele yoğun çalışma yaptı.

BİTLİS'TE 317 KÖY ULAŞIMA KAPANDI

Bitlis'te cuma günü başlayan kar yağışı, bugün de etkisini sürdürdü. Merkezdeki kar kalınlığı 1.5 metreyi aşarken, yüksek kesimlerde 2 metrenin üzerinde olduğu belirtildi. Bitlis ve İlçelerinde bugün de eğitime ara verildi. Adeta kara gömülen Bitlis'te yüzlerce yerleşim birimine elektrik verilemezken, Tatvan ilçesi'nde kar yağışı ile birlikte etkili olan şiddetli rüzgar bazı binaların çatılarının uçmasına neden oldu. Şiddetli rüzgar otobüs durakları ve merkezdeki ağaçlara da büyük zarar verdi. 317 köy yolunun kapalı olduğu Bitlis'te en büyük sıkıntı ise hastalar yaşıyor. Tatvan'ın Kırkbulak Köyün'de aniden rahatsızlanarak ateşi yükselen 1 yaşındaki Metin Tekin ile Tokaçlı Köyü'nde kalp rahatsızlığı bulunan Ekrem Aksoy, İl Özel idaresi ve 112 Acil Servis ekiplerini yaklaşık 5 saat süren çalışmalarının ardından köylerinden alınarak Tatvan Devlet Hastanesi'ne ulaştırıldı. Tedavi altında bulunan her iki hastanın da sağlık durumlarını iyi olduğu belirtildi.

DHA(FE/İD) - Van

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hakkari Bitlis Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title