Haberler

Doğu'da "Yatırım ve Kalkınma Hamlesi" Sevinci - Bingöl/elazığ/

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : -Bingöl,Elazığ ve Şırnak Silopi'de yapılan sokak röportajları BingölBingöl'de yaşayan Lütfü Karinço, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Yıldırım'ın açıkladığı paketin memnuniyet verici olduğunu söyledi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

- Bingöl, Elazığ ve Şırnak Silopi'de yapılan sokak röportajları

Bingöl

Bingöl'de yaşayan Lütfü Karinço, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Yıldırım'ın açıkladığı paketin memnuniyet verici olduğunu söyledi.

Projenin 10 yıllık bir süreyi kapsadığını hatırlatan Karinço, "Bu proje sayesinde inşallah terörün de bölgemizde biteceğine, vatandaşlarımızın rahat bir ortama kavuşacağına inanıyorum. Bu konuda hükumetimize güveniyoruz. Yapılacak hizmetlerle bölge de kalkınır, terör de sona erer." ifadelerini kullandı.

"Üretim kaynakları yeniden hareket geçecek"

Cuma Karaarslan da, programın Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine olumlu katkı yapacağına inancını ifade etti.

Açıklanan paketle üretim kaynaklarının yeniden harekete geçeceğini aktaran Karaarslan, Tarımsal sanayinin gelişimi için çok önemli bir paket. Gelişmeler katkı sunacak. Üretim kaynakları yeniden hareket geçecek." dedi.

Elazığ

Rahman Kızılkaya ise Elazığ'ı da kapsayan yatırım hamlesinden duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Bölge insanının da çok mutlu olduğuna inandığını ifade eden Kızılkaya, "Açıklanan yatırım hamlesi bölgemizdeki işsizliği minimize edecek, yatırımları maksimum duruma çıkaracak. Yörede hem huzura, hem refaha, hem de ekonomiye ciddi anlamda etki edeceğine inanıyorum." diye konuştu.

Uzun zamandır ülkenin başına bela olmuş terörün kendilerini derinden üzdüğünü aktaran Kızılkaya, hükümetin bunun da üstesinden geleceğini vurguladı.

Ömer Yıldız da Başbakan Yıldırım'ın Diyarbakır'daki konuşmasını dinlediğini ve oradaki kalabalığı memnuniyetle takip ettiğini ifade etti.

Yatırım hamlesinin bölgede heyecan yarattığını ve memnuniyetle karşılandığını belirten Yıldız, "Devlet, Doğu ve Güneydoğu'ya bakıyor, yatırım yapıyor. Allah devletten razı olsun." dedi.

Şırnak

Şırnak'ın Silopi ilçesinde oturan Mehmet Selim Tanrıverdi, söz konusu programın bir an önce faaliyete geçmesini beklediklerini ifade etti.

Paketin başarıyla ulaşmasını dileyen Tanrıverdi, şöyle konuştu:

"Paket bölgemize büyük katkı sunacak. Halkımız artık çalışmak için başka illere gitmek zorunda kalmayacak. Biz hem ekonomik hem de sosyal açıdan bölge halkının huzura kavuşmasını istiyoruz. Artık bölgemizde olaylar son bulsun, huzur gelsin."

Esnaf Kemal Değer ise paketi desteklediklerini belirterek, yapılacak yatırımların huzurun sağlanmasına katkı sunacağını söyledi.

Cemil Denli de büyük memnuniyet ile karşıladığı programın, bölge için çok önemli olduğunu vurguladı.

Kaynak: AA / Güncel

Silopi Şırnak Bingöl Elazığ Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title