Haberler

Doğu'da Sibirya Soğukları: Tutak - 30.5

Sibirya soğuklarının etikili olduğu Doğu Anadolu Bölgesi'nde yaşam durma noktasına gelirken, Ağrı'nın Tutak İlçesi, sıfırın altında 30.5 derece ile Türkiye'nin en soğuk merkezi oldu.

Doğu Anadolu Bölgesi'nde kar yağışı etkisinin yitirirken, dondurucu soğuk yaşamı felç etti. Meteoroloji 12'nci Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, gecenin en düşük sıcaklığı sıfırın altında 30.5 derece ile Ağrı'nın Tutak İlçesi'nde ölçüldü. Termometreler, hepsi sıfırın altında olmak üzere Erzurum'un Horasan İlçesi'nde 28.5, Muş'un Korkut İlçesi'nde 26.2, Muş'un Bulanık İlçesi'nde 26.1, Erzurum'un Karaçoban İlçesi'nde de 26 deceyi buldu.

Kent merkezlerinde en düşük hava sıcaklığı ise yine sıfırın altında olmak üzere Ağrı'da 25.5, Muş'ta 24.4, Iğdır'da 19.2, Ardahan'da 17, Kars'da 16.7, Erzurum'da 16.6, Erzincan 9.4 dereceyi buldu.

Kar yağışının aralıklarla devam edeceğini bildiren Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri, vatandaşları buzlanma ve orta şiddette esen rüzgara karşı uyardı. Yetkililer, hava sıcaklıklarında 5 derecelik bir artış olacağını belirtti. Erzurum Büyükşehir Belediyesi ekipleri ile Erzincan, Ağrı, Iğdır, Muş ve Kars İl Özel İdaresi'nin çalışmaları sonucu merkezlerle kapalı olan köy yolu sayısı 1306'dan 378'e indi. Ağrı'da 140, Muş'ta 75, Iğdır'da 62, Erzincan'da 55, Kars'ta 26 ve Erzurum'da kapalı olan 20 köy yolunu açma çalışmaları aralıksız devam ediyor.

Öte yandan Ağrı'nın Hamur İlçesi'nde yoğun kar yağışı nedeniyle eğitim- öğretime bir gün ara verildi. Kars'ta ise soğuk hava nedeniyle vatandaşlar, araçlarının yakıt depolarının donmaması için battaniyeli önlem aldı.

Bu arada Meteoroloji 12'nci Bölge Müdürlüğü yetkilileri, hava sıcaklığındaki artış ile beklenen kuvvet rüzgar nedeniyle, yüksek ve dik kesimlerde oluşan çığ riskine ve bina çatılarında oluşan buz sarkıtlarına karşı vatandaşları uyardı. - Erzurum

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Doğu Anadolu Bölgesi Sibirya Tutak Ağrı Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title