Haberler

Doğu'da 'Özgecan' Eylemleri

Mersin'in Tarsus ilçesinde öldürülen Özgecan Aslan için Doğu'da eylemler sürüyor.

Mersin'in Tarsus ilçesinde öldürülen Özgecan Aslan için Doğu'da eylemler sürüyor. KESK ile Eğitim-Sen, Ağrı, Kars ve Muş'ta meşalelerle Özgecan'ın öldürülmesini protesto etti.

Ağrı'da Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu (KESK) öncülüğünde düzenlenen ve Kağızman Caddesi'nden yürüyerek, Cumhuriyet Caddesi'nde toplanan aralarında Ağrı Belediye Başkanı Sırrı Sakık'ın da olduğu yaklaşık 200 kişi yaktıkları meşaleler ve ıslıklarla Özgecan Aslan'ın öldürülmesini protesto etti. Grup adına basın açıklamasını okuyan Ses Ağrı Şubesi Başkanı Gülistan İçer, "14 yaşında 34 kişinin cinsel istismarına uğrayan Ö.Ç. davasında devlet yine tecavüzü akladı. Özgecan'ın katlini bu çerçeveden değerlendirmemiz gerekiyor. Özgecan'ı, Pippa'yı, Dora'yı öldüren, N.Ç. ve Ö.Ç. gibi nice çocuğun hayatını karartan erkek şiddetine karşı susmuyoruz" dedi.

KARS'TA ÖZGECAN İÇİN GÖZYAŞI

Eğitim-Sen Kars Şubesi tarafından dün gece düzenlenen meşaleli yürüyüşle Özgecan Aslan bir kez daha anıldı. Yaklaşık 100 kişilik Eğitim-Sen üyesi, sendika binası önünde bir araya gelerek meşaleleri yakıp sloganlar atarak Faikbey Caddesi üzerindeki at heykeli önüne kadar yürüdüler. Basın açıklamasını yapan Şube Kadın Sekreteri Songül Avcı, Özgecan Aslan'ın katillerinin en ağır şekilde cezalandırılmasını istedi.

'Kitap ile Sohbet' ekibiyle Kars'a gelen Yasemin Sungur ise çocuklara kırtasiye malzemesini teslim ettiği Namık Kemal İlkokulu'nda Özgecan Arslan için gözyaşı döktü. Sungur'un ağlaması ekibin kadın üyelerini de duygulandırdı. Yasemin Sungur, "Ülkenin neresinde bir kadın varsa bilmeli ki diğer kadınlar onun dostu ve arkadaşı. Bir ses çıkartırsa ona ulaşacak binlerce kadın çıkar. Ülkemiz özellikle son zamanlarda kadın şiddeti konusunda bizi daha duyarlı hale getirdi" diye konuştu.

MUŞ'TA KADINA ŞİDDETE 'DUR'

KESK Muş Şubesi üyeleri de dün akşam, kadın şiddetine 'dur' demek için meydanlara çıktı. Meşaleli yürüyüş yapan üyeler, slogan atarak eski Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'ne kadar yürüdü. - Kars

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Tarsus Mersin Kars Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

kartal göz:

essah mı diyonuz, güldürmeyin milleti kendinize size

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title