Haberler

Doğu'da Kış

Doğu Anadolu Bölgesindeki Van, Bitlis ve Hakkari'de 919 yerleşim biriminin yolu, kar ve tipi nedeniyle ulaşıma kapandı.

Doğu Anadolu Bölgesindeki Van, Bitlis ve Hakkari'de 919 yerleşim biriminin yolu, kar ve tipi nedeniyle ulaşıma kapandı.

Bitlis

Bitlis Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Ümit Kurtkan, il genelinde etkili olan kar yağışından dolayı 271 köy yolunun ulaşıma kapandığını söyledi.

Kurtkan, karla kaplı köy yollarını açmak için gece gündüz demeden çalışmaların aralıksız devam ettiğini belirtti.

Bitlis Meteoroloji Müdürü Rasim Saraç ise kentte kar kalınlığının 183 santimetreyi bulduğunu bildirerek, yarın öğlen saatlerine kadar aralıklarla kar yağışının şekilde devam edeceğinin tahmin edildiğini kaydetti.

Kentte gece hava sıcaklığı sıfırın altında 10 derece olarak ölçüldüğünü vurgulayan Saraç, cuma gününden itibaren hava sıcaklığında artış yaşanacağının tahmin edildiğini bildirdi.

Karayolları ve belediye ekipleri kent merkezindeki cadde ve sokaklarda karla mücadele çalışmalarını sürdürürken, vatandaşlar da ev ve iş yerlerinin önündeki karları temizledi.

Hizan'da eğitime kar engeli

Hizan ilçesinde de yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Necdet İnan, yaptığı açıklamada, yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle, Yatılı Bölge Okulları (YBO) hariç ilçe merkezi ve köylerdeki tüm okullarda eğitime bir gün ara verildiğini belirtti.

Kaynak: AA / Güncel

Hakkari Bitlis Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title