Haberler

Doğu'da Kış

Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle Van, Hakkari, Bitlis ve Muş'ta, bin 191 yerleşim birimine ulaşım sağlanamıyor.

Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle Van, Hakkari, Bitlis ve Muş'ta, bin 191 yerleşim birimine ulaşım sağlanamıyor.

Van Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, kentte etkili olan kar yağışı ve tipi yüzünden 600 mahalle yolunun kapandığı belirtildi.

Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğü de bölge genelinde havanın çok bulutlu ve akşam saatlerine kadar aralıklı kar yağışlı geçeceğinin tahmin edildiğini belirtti.

Akşam ve sabah buzlanma ve don olayıyla pus ve yer yer sis beklendiğini bildiren yetkililer, hava sıcaklığının 2 ila 6 derece azalacağına dikkati çekti.

Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü yetkilileri de ulaşıma kapanan Van-Çatak yol ayrımı ile Bahçesaray karayoluna, ekiplerin tipi nedeniyle müdahale edemediğini ve tipinin durmasıyla yolda çalışma yürütüleceğini bildirdi.

Muş-Kulp ile Yüksekova-Dağlıca karayollarının da çığ düşmesi nedeniyle ulaşıma kapandığını kaydeden yetkililer, ekiplerin her iki çığ bölgesinde çalışma sürdürdüğünü belirtti.

Olumsuz hava eğitimi aksattı

Van'ın Çaldıran ilçesindeyse kar yağışı ve tipi nedeniyle ilçe merkezi ile bağlı köylerinde eğitime bir gün ara verildi.

Çaldıran Kaymakamlığından yapılan yazılı açıklamada, "İlçe merkezi ve köylerde yaşanan olumsuz hava şartları nedeniyle okullar bugün tatil edilmiştir. Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personel de idari izinli sayılacaktır" denildi.

Hakkari

Hakkari'de 30 köy ve 79 mezraya ulaşım sağlanamıyor.

İl Özel İdaresi ekiplerinin karla mücadele çalışmalarını sürdürdüğü kentte, il merkezinde 12 köy ve 35 mezra, Yüksekova'da 18 köy, 35 mezra ve Şemdinli'de 9 mezraya ulaşım sağlanamadığı bildirildi.

Muş

Aralıklarla etkisini sürdüren kar yağışı nedeniyle Muş'ta, 220 köy yolu ulaşıma kapandı.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şehmus Yentür, yaptığı açıklamada, kar yağışının gece boyunca etkisini gösterdiğini belirterek ekiplerin çalışmalarını aralıksız sürdürdüğünü söyledi.

İl genelinde 220 köye ulaşım sağlanamadığını aktaran Yentür, kapalı yolların kısa sürede açılacağını kaydetti.

İl Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan ise taşımalı eğitim yapan okullarda eğitime bir gün ara verildiğini açıkladı.

Bitlis

Bitlis'te, kar ve tipi nedeniyle 262 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğu bildirildi.

İl Özel idaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Kerim Sönmez, yaptığı açıklamada, kar temizleme çalışmalarının aralıksız sürdüğünü belirterek bugüne kadar 10 ekip, 43 araçla 7 bin 766 kilometre yol açtıklarını söyledi.

Kaynak: AA / Güncel

Hakkari Muş Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title