Haberler

Doğu'da Kış

Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkili kar yağışı ve tipi nedeniyle Iğdır'da 11 köy, Ağrı'nın Taşlıçay ilçesinde de 8 köy ve 10 mezrada ulaşım sağlanamıyor.

Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkili kar yağışı ve tipi nedeniyle Iğdır'da 11 köy, Ağrı'nın Taşlıçay ilçesinde de 8 köy ve 10 mezrada ulaşım sağlanamıyor.

Alınan bilgiye göre, yoğun kar yağışı nedeniyle Iğdır'da Dipsiz, Karanlık, Yaylacık, Sarıbulak, Kıznefer, Bostanlı, Osmanköy, Akoluk, Nahırkıran, Canderviş ve Korhan köyleriyle irtibat kesildi.

İl Özel İdaresi ekipleri, kar kalınlığının yer yer 25 santimetreye ulaşması nedeniyle kapanan köy yollarının açılması için çalışma başlattı.

Yol açma ekibinden Yaver Türkeli, gazetecilere yaptığı açıklamada, kapanan köy yollarını açmak için yoğun çaba gösterdiklerini söyledi.

Gün boyu yolları açmak için çalışacaklarını vurgulayan Türkeli, "Kışın gelmesiyle kar yağışı da yoğun bir şekilde sürüyor. Bugün de bazı köylerimizin yolları kapalı. Ekip halinde durmaksızın köy yollarını açmak için uğraşıyoruz" dedi.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ferhat Akkuş da karla mücadele kapsamında tüm hazırlıkların yapıldığını dile getirdi.

Herhangi bir yol kapanması durumunda ekiplerin hazır bekletildiğini vurgulayan Akkuş, bugün için 5 yol açma ekibi ve 3 greyderle köy yollarını açmak için çalıştıklarını kaydetti.

Ağrı

Taşlıçay'da kar ve tipi nedeniyle 8 köy ve 10 mezrada ulaşım sağlanamıyor.

Yetkililer, buzlanma, don ve ulaşımda yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşları uyararak, uzun yola çıkacak sürücüleri de araçlarında çekme halatı ve zincir bulundurmaları yönünde uyardı.

Karla mücadele ekiplerinin kapalı köy yollarında kar kalınlığının yer yer 2 metreye ulaşması nedeniyle yol açma çalışmaları devam ediyor.

Vatandaşlardan Nihat Güneş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kışın başladığını ve yolların sürekli tipi nedeniyle kapandığını söyledi.

Yolların açılması gerektiğini belirten Güneş, "Samanyolu köyü sakinleri şimdi mahsur kaldı. Buradan köyümüze yürüyerek devam edeceğiz" diye konuştu. - Iğdır

Kaynak: AA / Güncel

Taşlıçay Iğdır Ağrı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title