Haberler

Doğu'da kış -

Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olan kar yağışı nedeniyle Hakkari ve Muş'ta 61 köy ve 31 mezra yolu ulaşıma kapandı.

Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olan kar yağışı nedeniyle Hakkari ve Muş'ta 61 köy ve 31 mezra yolu ulaşıma kapandı.

Bölgede dün geceden itibaren etkili olan kar yağışı, Muş ve Hakkari kent merkezlerini beyaza bürüdü. Hakkari'de dün akşam saatlerinde etkili olan yağış, 11 köy ve 31 mezra yolunun ulaşıma kapanmasına neden oldu.

İl Özel İdaresi karla mücadele ekipleri, kapanan köy ve mezra yollarını açmak için çalışma başlatırken, kent merkezinde park halinde bulunan araçların üzeri ve caddeler karla kaplandı.

Muş'ta da sabah saatlerinden itibaren etkisini gösteren kar yağışı nedeniyle 50 köy yolunun ulaşıma kapandığını belirten İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür, ekiplerin acil olan bölgelerde karla mücadele çalışması yaptığını söyledi.

Yentür, "Yüksek kesimlerde fırtına ve tipi etkili olduğu için ulaşıma açtığımız yollar yeniden kapanıyor. Muhtarlarımızdan ve vatandaşlarımızdan aldığımız bilgilere dayanarak acil durumlara göre çalışma yapıyoruz. Hafta sonu olması nedeniyle köylerden merkeze ulaşım ihtiyacı fazla olmuyor. Yağışın durması ile kapalı köy yollarımızı ulaşıma açacağız" diye konuştu.

Kent merkezinde ana arterlerde kar küreme çalışması başlattıklarını belirten Belediye Başkanı Necmettin Dede ise kar yağışının durmasıyla ara arterler ile mahallelerde de çalışmalara devam edeceklerini ifade etti.

Kaynak: AA / Güncel

Doğu Anadolu Bölgesi Hakkari Muş Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title