Haberler

Doğu'da Kar Yağışı

Güncelleme:

Kar yağışın etkili olduğu Doğu Anadolu Bölgesinde, gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 5 dereceyle Erzurum ve Erzincan'da ölçüldü.

Kar yağışın etkili olduğu Doğu Anadolu Bölgesi'nde, gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 5 dereceyle Erzurum ve Erzincan'da ölçüldü.

Meteoroloji Tahmin ve Uyarı Merkezi yetkililerinden alınan bilgiye göre, Orta Akdeniz Alçak Basınç Merkezi altındaki bölgede, havanın yer yer parçalı bulutlu, sabah saatlerinden itibaren Erzurum merkezi ve güneyinin hafif kar yağışlı, Kars ve çevresi ile Ağrı'nın doğusunun aralıklı kar yağışlı, Iğdır ve çevresinin aralıklı karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.

Kuzey ve kuzeydoğu yönünden hafif, zaman zaman orta kuvvette rüzgar eseceği beklenen Hakkari, Van ve Van'ın güney ve doğu ilçelerinde yerel olarak karla karışık yağmur ve kar yağışı tahmin edilirken, sabah ve akşam saatlerinde yer yer sis ve pus ile buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Gece en düşük hava sıcaklığı Iğdır'da 3, Van ve Muş'ta sıfır, sıfırın altında olmak üzere Ağrı, Bitlis ve Hakkari'de 2, Kars'ta 3, Ardahan'da 4, Erzurum ve Erzincan'da 5 derece kaydedildi.

Günün en yüksek hava sıcaklıkları da Ardahan'da 1, Erzurum ve Kars'ta 2, Bitlis'te 3, Muş'ta 4, Ağrı, Iğdır ve Hakkari'de 5, Van'da 6 ve Erzincan'da 7 derece tahmin ediliyor.

Kar kalınlıkları

Erzurum'da Palandöken ve Konaklı Kayak Merkezi'nde 11 santimetreye ulaşan kar kalınlığı, Kop Dağı'nda 8 santimetre ölçüldü.

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde aralıklarla devam eden kar yağışı ve soğuk hava hayatı olumsuz etkiledi. Vatandaşlar ev ve iş yerlerinin önünde, arabalarının üzerinde biriken karları temizledi. Bina çatılarında buz sarkıtları oluştu. Öğrencilerin kar yağışı altında okula güçlükle gittiği dikkat çekti. Kar kalınlığı kent merkezinde 15, Cıbıltepe Kayak Merkezi'ndeki 2. Etap pistlerde 25 santimetre ölçüldü.

Ardahan kent merkezinde geceden itibaren kar yağışı etkili oldu. Kar kalınlığı kent merkezinde 10 santimetreyi buldu. Beraberinde buzlanmayı da getiren kar, sürücülere zor anlar yaşatıyor.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hakkı Özgür, kentte kapalı köy yolunun bulunmadığını, kar yağışına rağmen ekiplerin aralıksız çalıştığını söyledi.

Karayolları 183. Şube Şefliği'nden yapılan açıklamada da buzlanma uyarısı yapıldı.

Özellikle yüksek kesimlerde kar yağışı ve beraberinde buzlanmanın etkili olduğu hatırlatılarak, sürücülerin yanlarında zincir, takoz ve çekme halatı bulundurmaları istendi. - Erzurum

Kaynak: AA / Yerel

Erzincan Erzurum Kars Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title