Haberler

Doğu'da Kar Yağışı

Güncelleme:

Doğu Anadolu Bölgesinde gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 5 dereceyle Kars ve Ardahan'da ölçüldü.

Doğu Anadolu Bölgesi'nde gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 5 dereceyle Kars ve Ardahan'da ölçüldü.

Meteoroloji Tahmin ve Uyarı Merkezi yetkililerinden alınan bilgiye göre, gece saatlerinde özellikle yüksek kesimlerde kar yağışı etkili olurken, bugün de alçak basınç merkezi etkisindeki bölgede karla karışık yağmur ve kar yağışı bekleniyor.

Gece en düşük hava sıcaklığı Van'da 5, Muş'ta 3, Erzincan'da 2, Iğdır, Bitlis ve Hakkari'de sıfır, sıfırın altında olmak üzere Kars ve Ardahan'da 5, Erzurum ve Ağrı 4 derece ölçüldü.

Günün en yüksek hava sıcaklıkları da Van'da 12, Hakkari'de 11, Erzincan, Muş ve Bitlis'te 10, Iğdır'da 8, Ağrı'da 5, Erzurum'da 4, Ardahan ve Kars'ta ise 3 derece tahmin ediliyor.

Yetkililer kar yağışı ve hava sıcaklığının sıfırın altına düşmesi nedeniyle buzlanma ve don olayına karşı vatandaşları uyardı.

Cıbıltepe'de kar kalınlığı 15 santimetreye ulaştı

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde kar kalınlığı kent merkezinde 10, Cıbıltepe Kayak Merkezi'ndeki pistlerde 15 santimetre ölçüldü.

Çamkar Otel Genel Müdür Yardımcısı Cesim Aslan, kar yağışının kendilerini mutlu ettiğini belirterek, "Bu yağan kar çok iyi zemin oluşturdu. İnşallah ikinci kar yağışında kayak sezonunu açacağız. Bütün hazırlıklarımızı tamamladık. Sezonu açar açmaz kayakseverleri buraya bekliyoruz" dedi.

Sabah işe gitmek için kalkan vatandaşlar da araçlarının üzerinde biriken karları temizledi. - Erzurum

Kaynak: AA / Güncel

Erzurum Ardahan Kars Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title