Haberler

Doğu'da 14 Milyon Fidan Toprakla Buluşuyor

Elazığ Orman Bölge Müdürlüğü'nün sorumluluk alanındaki 8 ilde bu yıl toplamda 14 milyon fidan toprakla buluşacak.

RAMAZAN KAYA - Elazığ Orman Bölge Müdürlüğü'nün sorumluluk alanındaki 8 ilde bu yıl toplamda 14 milyon fidan toprakla buluşacak.

Elazığ'ın yanı sıra Malatya, Tunceli, Bingöl, Muş, Hakkari, Van ve Bitlis illerinde faaliyet gösteren Elazığ Orman Bölge Müdürlüğü, bu yıl yağmurun geç düşmesi nedeniyle şimdiye kadar 5 milyon fidan dikilen bölgeye, aralık ayı sonuna kadar 9 milyon fidan daha dikecek.

Bölge müdürü Ziya Polat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sorumluluk alanlarının 8 il ve 70 ilçeyi kapsadığını belirterek, 2013 yılında 8 milyon, 2014 yılında 9 milyon, 2015 yılında ise 11 milyon fidan diktiklerini söyledi.

"14 milyon fidan dikeceğiz"

Kurum olarak en çok önemsedikleri konunun ağaçlandırma ve erozyon kontrol çalışmaları olduğunu ifade eden Polat, bu yıl 15 bin hektar olarak belirledikleri çalışma alanını 20 bin hektar alana çıkardıklarını kaydetti.

Ağaçlandırma ve erozyon potansiyeli dolayısıyla çalışma alanının gelecek yıl daha da fazla olacağını dile getiren Polat, şöyle konuştu:

"Daha önceki yıllarda yaklaşık 12-13 bin hektar alanlarda çalışma yapılırken, bu sene 20 bin hektarda çalışma yapılıyor. Yine geçmiş yıllarda 11-12 milyon fidan dikerken, bu sene 14 milyon fidana ulaşacağız. Özellikle Elazığ'da yoğun çalışma olacak. 75 bin dekar alanda arazi hazırlığını bitirdik. Elazığ'da 7 milyon, bölge genelinde 2016 için 14 milyon fidan dikeceğiz."

"Son iki yıldır Elazığ'da rekor kırıyoruz"

Bu yıl yağmur geç düştüğü için fidan dikiminde gecikme yaşandığını anlatan Polat, "Aralık ayı sonunda 14 milyonu aşacağız. Türkiye'de ağaçlandırma ve erozyon kontrol çalışmasının en fazla yapıldığı il Elazığ oldu. Önümüzdeki yıl Elazığ'da 80 bin dekar alanda 7-7,5 milyon fidan dikimi gerçekleştirmeyi hedefliyoruz." dedi.

15 Temmuz şehitleri anısına orman

Polat, 15 Temmuz darbe girişiminde hayatını kaybeden şehitler için "15 Temmuz 2016 Demokrasi Şehitleri Hatıra Ormanı" oluşturduklarını anımsatarak, Harput'ta oluşturdukları bu hatıra ormanı ile 15 Temmuz'un hatırlanması, unutulmaması ve sonraki nesillere de doğru aktarılmasının amaçlandığını söyledi.

Bu ormana dikilen fidanlar yeşerdikçe ülkenin daha güzel, huzurlu ve güçlü hale geleceğini vurgulayan Polat, şunları kaydetti:

"Bölgedeki diğer illerde de aynı isimle hatıra ormanı oluşturacağız. Harput'u veya Malatya'yı, Bingöl'ü ziyaret edenler 15 Temmuz Şehitler Ormanı'nda her ağacın yanında bir isimlik görecek. İnşallah o fidanlar yeşerdikçe geleceğe de daha umutlu ve huzurlu bakmış oluruz." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Malatya Tunceli Bingöl Elazığ Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? İrfan Karaca kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı İrfan Karaca kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
title