Haberler

Doğu Anadolu Sürücü Kursları Dernek Başkanlığı'ndan Sürücülere Buz ve Sis Uyarısı

Kars’ta etkili olan kar yağışı, buzlanma ve yoğun sise karşı Doğu Anadolu Sürücü Kursları Dernek Başkanlığı sürücülerden dikkatli olmalarını isterken, trafiğe çıkan sürücüleri özellikle gizli buza karşı uyardı.

Kars'ta etkili olan kar yağışı, buzlanma ve yoğun sise karşı Doğu Anadolu Sürücü Kursları Dernek Başkanlığı sürücülerden dikkatli olmalarını isterken, trafiğe çıkan sürücüleri özellikle gizli buza karşı uyardı.

Doğu Anadolu Sürücü Kursları Dernek Başkanı ve Çevre Trafik Eğitimcisi Azat Ceyhan, kar yağışının ardından sert geçen kış ve akşam saatlerinde yoğun olan sis ve buzlanmadan dolayı sürücülerin dikkatini çekti.

Azat Ceyhan, kış aylarında hem sürücülere, hem yayalara ve hem de yetkililere önemli görevler düştüğünü söyledi.

Azat Ceyhan ; "Bilindiği gibi Kars'ta kış çok sert geçiyor. Kars yağışının ardından bu sefer beraberinde akşamları yoğun sis ve buzlanma görülüyor. Yoğun sis ve soba bacalarından çıkan dumanlar bir birine karşınca özellikle şehir merkezinde bu duruma yollardaki buzlanmada eklenince yayalar ve sürücüler için risk oluşturuyor. Burada hem sürücülere hem yayalara, hem de yetkililere önemli görevler düşmektedir. Herkesin daha dikkatli olması gerekiyor" dedi.

"HIZ LİMİTİ ASGARİYE ÇEKİLMELİ"

Kar yağışının ardından yollarda oluşan buzlanma ve sisten kaynaklı görüş mesafesinin düşmesi sürücüler ve yayalar açısından risk oluştırduğuna ifade eden Çevre ve Trafik Eğitimcisi Azat Ceyhan ; "Karlı havada sürücülere düşen en önemli görev, sürücüler özellikle geceleri mutlaka takip mesafesini artırmalıdır. Yani iki otomobil arasındaki takip mesafesi, görüş mesefesinin azaldığı bir ortamda takip mesafesinin artırılması gerekiyor. Kar var, buzlanma var, bunlara siste ekleniyor. Görüş mesafesi düşüyor. Bu durumda sis lambalarıyla birlikte kısa farların daha etkili olacağını düşünüyorum. Özellikle şehir içi için bunu söylüyorum. Yayaları fark etmeyeceği gerçeğini göz önüne alarak sürücüler şehir merkezinde hız limiti 50 veya 40 iken bunu daha da asgariye indirmeleri gerekiyor. Yani 40-50 ile giden bir sürücü görüş mesafesinin yetersiz olduğu bir ortamda hız mesafesini ve hızını azaltması gerekiyor" diye konuştu.

Akşam saatlerinde trafiğin yoğun olduğu sırada özellikle yanan soba ve kaloriferlerin dumanı ile etkili olan sisten dolayı yayaların yola aniden çıkabileceğini belirten Azat Ceyhan özetle şunları söyledi:

"Yayalar geceleri aniden yola çıkan özellikle kavşak ağızlarında dönüş yapan bir aracı göremeyebilir. Sürücülerde bu hususta çok önemli görev düşüyor. Yolu çok iyi kontrol ettikten sonra karşıdan karşıya geçiş haklarını kullanmaları gerekiyor. Yani hem sürücülere, hem de yayalara bu konuda önemli görevler düşüyor. Sabah ve akşam gizli buzlanma dediğimiz gündüz buz olmayan kar yağmadığı halde buz görünmeyen, ama akşamları havaların daha da soğumasıyla birlikte sabaha karşı buzlanan bazı yerler var. Sürücülerin dönüş mesafelerini de buna göre ayarlamaları lazım. Yani kavşağa yaklaşan sürücünün daha önceden hız limitini düşürmesi ve dönüşünü yaparken çok dikkatli dönüş yapması lazım. Bu şekilde hareket ederek hem kendi canımızı hemde vatandaşların can güvenliğini daha iyi sağlayabiliriz. Ancak bu şekilde trafik kazalarının önüne geçilebilir." - KARS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yayalar Ceyhan Kars Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title