Haberler

Doğu Anadolu'daki Soğuklar Güney Kutbundaki Antarktika'yı Geçti

Güncelleme:

Doğu Anadolu Bölgesi'nde gece ölçülen hava sıcaklıklarının, Güney Kutbu'ndaki Antarktika'dan daha soğuk olduğu ortaya çıktı.

Doğu Anadolu Bölgesi'nde gece ölçülen hava sıcaklıkları Güney Kutbu'nda yer alan Antartrika'yı geçti. Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, bölge genelinde havanın parçalı, yer yer çok bulutlu geçeceği, sıcakların mevsim normallerinin altında seyretmeye devam edeceği öngörülüyor.

SICAKLIK SIFIRIN ALTINDA 35 DERECE OLARAK ÖLÇÜLDÜ

Rüzgarın güneyden hafif kuvvette esmesinin beklendiği bölgede gece en düşük hava sıcaklığı, sıfırın altında olmak üzere 35 derece ile Erzurum Havalimanı, 30 derece ile Erzurum'un Pasinler ilçesi, 29 derece ile Tekman ilçesinde, 31 derece ile Ardahan'ın Göle ilçesinde ölçüldü.

SOĞUKLARIN SEBEBİ BÖLGENİN DENİZ SEVİYESİNDEN YÜKSEK OLMASI

Bölgedeki kent merkezlerinde gece en düşük hava sıcaklığı ise sıfırın altında olmak üzere Ağrı'da 28, Kars'ta 25, Erzurum'da 23, Ardahan'da 20, Iğdır'da 19 ve Erzincan'da 18 derece olarak kaydedildi. Meteoroloji yetkilileri, kış mevsimi dolayısıyla bölgede bir süredir aşırı soğukların etkili olduğunu, soğuk havanın hafta sonuna kadar devam edeceğini ifade ederek, bölgede hava sıcaklıklarının düşük olmasının en büyük sebebinin yörenin deniz seviyesinden çok yüksekte olmasından kaynaklandığına işaret etti.

SOĞUKLAR ANTARTRİKA'YI GEÇTİ

Bugün Güney Kutbu'ndaki Antarktika'da sıcaklığın sıfırın altında 24 derece olarak ölçüldüğünü anlatan yetkililer, hava sıcaklığı sıfırın altında 35 derece olan Erzurum Havalimanı, 30 derece olan Erzurum'un Pasinler ilçesi, 29 derece olan Tekman ilçesinde ve 31 derece ile Ardahan'ın Göle ilçesinde ölçülen hava sıcaklığının Antarktika'dan daha soğuk olduğunu söyledi.

Kaynak: AA / Güncel

Erzincan Erzurum Ağrı Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dilan Polat ve Banu Parlak davası ne oldu? Dilan Polat ile Banu Parlak duruşmasında karar belli oldu mu? Öğrencisine taciz iddiasıyla tutuklanan öğretmen kim? Olay ne, nerede oldu? Dilan Polat çıkıyor mu? Dilan Polat, Banu Parlak duruşmasında ağladı mı? Nilda Polat'a dokunmak istedi, eşinin elini tuttu... 22 Nisan hangi burç? 22 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 22 Nisan tarihi hangi burç olur? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Ahmet Can kimdir? Ahmet Can Altıntaş kaç yaşında, nereli? Ahmet Can puan aldı? Çorlu tren kazasında kaç kişi öldü? Çorlu tren kazası ne zaman, kaç yılında oldu? Ehliyet alımında yeni bir karar! Kimler ehliyet alamayacak? Ehliyet alabilmenin şartları neler? 1 Mayıs resmi tatil mi? 1 Mayıs Çarşamba günü tam gün mü, yarım gün mü tatil olacak 2024? ADET GECİKMESİ NEDEN OLUR? Adet gecikmesinin en yaygın sebebi ne? Çorlu tren kazası duruşması ne zaman? Çorlu tren kazası davası ne oldu? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Bilge Can kimdir? Bilge Can kaç yaşında, nereli? Bilge kaç puan aldı? Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title