Haberler

Doğu Anadolu'da Sıcaklık ve Heyelan Uyarısı

Doğu Anadolu Bölgesi'nde hafta başından itibaren hava sıcaklığının 8-10 derece artmasının beklendiği belirtilerek, taşkın, sel ve heyelana karşı dikkatli, tedbirli olunması istendi.

Doğu Anadolu Bölgesi'nde hafta başından itibaren hava sıcaklığının 8-10 derece artmasının beklendiği belirtilerek, taşkın, sel ve heyelana karşı dikkatli, tedbirli olunması istendi.

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü Tahmin ve Uyarı Merkezinden yapılan açıklamada, 27 Nisan Pazartesi'nden itibaren 1 Mayıs Cuma gününe kadar bölge genelinde hava sıcaklığının hissedilir derecede yükseleceğinin tahmin edildiği bildirildi.

Hava sıcaklığında yaşanacak 8-10 derecelik artışın yüksek kesimlerde mevcut kar örtüsünde erimelere neden olacağı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Meteorolojik uyarı doğrultusunda nehir yatakları ve benzeri yerlere yakın yerleşim yerlerinde oluşabilecek ani taşkın, sel ve heyelan gibi olumsuzluklara karşı ilgililerin dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir. Ayrıca Erzurum'un Oltu, Olur, Uzundere, Pazaryolu, İspir, Narman, Tortum ilçeleri ve Erzincan'da 25-27 Nisan'da gece ve sabah saatlerinde hafif don riski bulunmaktadır. Zirai faaliyetlerde bulunan ilgililerin dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir."

Kaynak: AA / Yerel

Doğu Anadolu Bölgesi 1 Mayıs Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title