Haberler

Doğu Anadolu'da Kış

Doğu Anadolu Bölgesi'nde Van, Bitlis, Muş ve Hakkari'de 183 yerleşim biriminin yolu, kar ve tipi nedeniyle ulaşıma kapandı.

Doğu Anadolu Bölgesi'nde Van, Bitlis, Muş ve Hakkari'de 183 yerleşim biriminin yolu, kar ve tipi nedeniyle ulaşıma kapandı.

Van Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, il genelinde kar nedeniyle 35 mahalleye ulaşım sağlanamadığı bildirildi.

Büyükşehir Belediyesi karla mücadele ekiplerinin kapalı yolların açılması için çalışmalarını sürdürdüğü belirtilen açıklamada, çığ düşen bölgelerdeki köylere ulaşımın sağlanamadığı aktarıldı.

Karayolları 11. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada ise bölge illerinde kar nedeniyle kapalı yolun bulunmadığı, ekiplerin önemli noktalarda hazır bekletildiği kaydedildi.

Bu arada 3 günden bu yana etkisini sürdüren yoğun kar ve tipi nedeniyle kapanan Van-Bahçesaray karayolu da ekiplerin çalışması sonucu ulaşıma açıldı.

Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğü bölgede yoğun kar yağışının beklendiğini duyurarak, vatandaşların özellikle dik yamaçlı bölgelerde çığ tehlikesine karşı dikkatli olmaları uyarısında bulundu.

Bitlis

Bitlis ve ilçelerinde etkili kar ve tipi yüzünden 51 köy yolunun ulaşıma kapandığı bildirildi.

İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Ümit Kurtkan, ulaşıma kapanan yolların açılması için karla mücadele çalışmalarının aralıksız devam ettiğini söyledi.

Bitlis Meteoroloji Müdürü Rasim Saraç ise perşembe günü akşam saatlerine kadar yağış beklendiğini bildirdi.

Perşembe gününden itibaren kentte hava sıcaklığında 2-5 derece artış yaşanacağının tahmin edildiğini dile getiren Saraç, vatandaşları don, buzlanma ve çığ tehlikelerine karşı uyardı.

Karayolları ve belediye ekipleri kent merkezindeki cadde ve sokaklarda karla mücadele çalışması yaparken vatandaşlar da ev ve iş yerlerinin önündeki karları temizledi.

Muş ve Hakkari

Muş'ta da kar ve tipi nedeniyle il genelinde 53 köy yolu ulaşıma kapandı.

İl Özel İdaresi karla mücadele ekipleri kapalı yolların açılması için çalışmalarını sürdürüyor.

Kar kalınlığının iki metreyi bulduğu bölgelerde çalışma yapan ekipler, hasta ve cenazelerin bulunduğu köylere ağırlık veriyor.

Hava koşullarının izin vermesi durumunda en kısa zamanda tüm yolların ulaşıma açılacağını belirten İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şehmus Yentür, 50 iş makinesi ve 85 personelle çalışma yürüttüklerini söyledi.

Yoğun kar yağışının yaşandığı kentte demiryolu işçileri de özel donanımlı trenle raylar üzerinde biriken karları temizliyor.

Trenin önündeki kar savurma aparatı ile rayları temizleyen işçiler, raylar üzerindeki buzları da kırarak trenlerin güvenli geçiş yapmasını sağlıyor.

Hakkari'de ise yoğun kar ve tipi nedeniyle ulaşımın sağlanamadığı 8 köy ve 36 mezra yolunun açılması için karla mücadele ekipleri çalışmalarını sürdürüyor.

Kaynak: AA / Güncel

Bitlis Muş Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title