Haberler

Doğu Anadolu'da Kar Yağışı ve Tipi

ERZURUM/ Doğu Anadolu Bölgesi'nde kar yağışı ve tipi nedeniyle bazı karayolları ulaşıma kapandı.

Karayolları 12. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, bölgede etkili olan yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle Sarıkamış-Karaurgan karayolu Gaziler yol ayrımının 0-12. kilometreleri ile Akşar-Gaziler-Karaurgan karayolunun 34-49 kilometreleri arası ulaşıma kapandı.

Erzurum-Pasinler karayolu Tekman yol ayrımının 9-35. kilometreleri, İkizdere-İspir karayolunun 0-5. kilometreleri, Horasan- Erzurum karayolunun Ağrı il sınırı, Eleşkirt-Ağrı karayolunun 0-30. kilometreleri, Erzurum-Çat karayolunun Bingöl il sınırı mevkisi, Karayazı-Göksu-Karaçoban karayolunun 0-26. kilometreleri ve Karayazı-Elmalıdere karayolunun 0-39. kilometreleri arasında ulaşım sağlanamıyor.

Karayolları 123. Şube Şefi Fuat Öztürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tipi ve fırtına nedeniyle Ağrı- Erzurum ve Ağrı-İran karayolları ile Tutak- Karayazı karayolunun trafiğe kapalı olduğunu belirtti.

Öztürk, İl Özel İdaresi ve Karayolları ekiplerinin kent merkezinde kar küreme çalışmaları yürüttüğünü, il genelinde kapalı olan 436 köy yolunun ulaşıma açılması için çalışmaların sürdüğünü kaydetti.

Tırlar yan yattı

Ağrı'da, olumsuz hava koşulları yüzünden Ağrı-Diyadin karayolunda, yolun kayganlaşması nedeniyle bazı tırlar yan yattı.

Kentte, Ağrı-İran karayolu ile Ağrı- Erzurum ve Tutak-Karayazı karayollarının kar ve tipi yüzünden ulaşıma kapalı olması nedeniyle uzun araç kuyrukları oluştu.

Bölgede kar ve tipi yüzünden ilerleyemeyen birçok sürücü akaryakıt istasyonları ve dinlenme tesislerinde trafiğin normale dönmesini bekledi.

Patnos-Van, Patnos-Bitlis ve Patnos-Muş karayollarından araç geçişine izin verilmiyor.

Kop ve Tepebaşı geçitlerinde ulaşım güçlükle sağlanıyor

Erzurum'da, Bayburt- Erzurum karayolundaki 2 bin 409 rakımlı Kop Dağı Geçidi ile Erzurum-Erzincan karayolunun Erzurum'un Aşkale ilçesine bağlı 2 bin 370 rakımlı Tepebaşı Geçidi'nde, olumsuz hava koşulları yüzünden ulaşım güçlükle yapılıyor.

Her iki karayolunda, trafik polisleri, kar lastiksiz veya zincirsiz araçların devam etmesine izin vermiyor.

Ekipler, kapalı yolların açılması ve başka yolların kapanmaması için çalışmalarını iş makineleriyle yoğun şekilde sürdürüyor.

Kaynak: AA / Güncel

Karayazı Erzurum Ağrı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title