Haberler

Doğu Anadolu'da Kar Yağışı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Kar küremesi yapan araçlardan detaylar Karla kaplı araçlardan detaylar Buz sarkıtlarından detaylar Yolda yürüyen insanlar Vatandaşlarla kısa röportajlar Yaban kuşlarından görüntüler Doğu Anadolu'da kar yağışı Akşam saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı nedeniyle ulaşımda aksamalar yaşandı Bölgede en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 4 dereceyle Kars ve Ardahan'da ölçüldü Doğu Anadolu Bölgesi'nde akşam saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı ulaşımda aksamalara yol açtı, sürücüler zor anlar yaşadı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Kar küremesi yapan araçlardan detaylar

Karla kaplı araçlardan detaylar

Buz sarkıtlarından detaylar

Yolda yürüyen insanlar

Vatandaşlarla kısa röportajlar

Yaban kuşlarından görüntüler Doğu Anadolu'da kar yağışı

Akşam saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı nedeniyle ulaşımda aksamalar yaşandı

Bölgede en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 4 dereceyle Kars ve Ardahan'da ölçüldü

Doğu Anadolu Bölgesi'nde akşam saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı ulaşımda aksamalara yol açtı, sürücüler zor anlar yaşadı.

Erzurum'da da 2 gündür aralıklarla devam eden kar yağışı nedeniyle 22 mahalleye ulaşım sağlanamıyor. Ekipler, kar temizleme ve yol açma çalışmalarına devam ediyor.

Kar yağışı, şehirlerarası ulaşımda da güçlüklere neden oldu.

Karayolları 183. Şube Şefi Ümit Yıldırım, Ardahan'de yüksek kesimlerde buzlanma ve kar tozumasının etkili olduğunu belirterek, Ardahan-Artvin ve Ardahan-Posof yollarını kullanacak sürücülere zincir bulundurmalarını önerdi.

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde gece etkili olan ve aralıklarla devam eden kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Bina çatılarında ağaçlarda buz sarkıtları oluştu. Kar yağışı nedeniyle trafikte aksamalar meydana geldi. Bazı araç sürücüleri zincir takarak yola devam etti.

Sarıkamış Belediyesi ve Karayolları 18. Bölge Müdürlüğüne bağlı ekipler, ilçedeki ana yollar ile Kars-Erzurum karayolunda kar küreme çalışmaları başlattı. Vatandaşlar, ev ve iş yerleri önünde ve arabaların üzerinde biriken karları temizledi.

Hava soğumaya devam edecek

Meteoroloji 12 Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre en düşük hava sıcaklıkları sıfırın altında olmak üzere Kars ve Ardahan'da 4, Erzurum'da 3, Ağrı'da 1 derece olarak ölçüldü. Bölgede diğer illerdeki en düşük değerler ise Iğdır'da 6, Tunceli'de 3, Erzincan'da 1 derece olarak kaydedildi.

Hava sıcaklığının 2 ila 3 derece daha azalmasının beklendiği bölgede, gün içinde en yüksek hava sıcaklıklarının Ardahan'da 2, Erzurum ve Kars'ta 3, Ağrı'da 4, Erzincan'da 10, Iğdır'da 12, Tunceli'de 17 derece olacağı tahmin ediliyor.

Kar kalınlıkları Konaklı Kayak Merkezi'nde 102, Palandöken Kayak Merkezi'nde 101, Ergan Kayak Merkezi'nde 91, Cıbıltepe Kayak Merkezi'nde de 49 santimetre olarak ölçüldü.

Kaynak: AA / Güncel

Ardahan Kars Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title