Haberler

Doğu Anadolu'da Kar Yağışı

Doğu Anadolu Bölgesi'nde akşam saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı nedeniyle ulaşımda aksamalar meydana geldi, birçok ilde hava sıcaklığı sıfırın altında ölçüldü.

Doğu Anadolu Bölgesi'nde akşam saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı nedeniyle ulaşımda aksamalar meydana geldi, birçok ilde hava sıcaklığı sıfırın altında ölçüldü. Karayolları 183. Şube Müdürlüğünden yapılan açıklamada, kar ve tipi nedeniyle Ardahan-Artvin ve Ardahan-Posof karayollarında ulaşımda aksamalar yaşandığı bildirildi.

Açıklamada, Ardahan-Artvin yolunun Sahara ile Ardahan-Posof yolunun Ilgar Dağı mevkilerinde yoğun buzlanma ve şiddetli esintinin ulaşımı aksattığı belirtildi.

Özellikle söz konusu yolları kullanacak sürücülerin, zincirsiz yola çıkmaması, takoz ve çekme halatı bulundurması istendi. Erzurum'da da kar yağışı nedeniyle kırsal kesimdeki 19 mahallenin yolu ulaşıma kapandı.

Belediye ekipleri şehir içindeki yolların açık tutulması ve kapalı yolların açılması için karla mücadele çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Hava sıcaklığının 4-6 derece düşmesi bekleniyor

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, en düşük hava sıcaklıkları sıfırın altında olmak üzere Ardahan'da 3, Erzurum'da 2, Kars'ta 1 derece ölçüldü. Hava sıcaklığı Ağrı'da sıfır, Erzincan'da 3, Tunceli'de 4, Iğdır'da 5 derece kaydedildi. Bugün bölge genelinde havanın çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Erzincan ve Iğdır'da aralıklı yağmur, Erzurum, Kars, Ağrı ve Ardahan'da aralıklı kar ve yer yer karla karışık yağmur şeklinde olması bekleniyor. Bölge genelinde hava sıcaklıklarında 4 ile 6 derecelik düşüş yaşanacağı tahmin ediliyor.

Kar kalınlıkları Konaklı Kayak Merkezi'nde 110, Palandöken Kayak Merkezi'nde 100, Ergan Kayak Merkezi'nde 71, Cıbıltepe Kayak Merkezi'nde de 43 santimetre ölçüldü. Bu arada kar yağışı gündelik yaşamı da olumsuz etkiledi. Sabah saatlerinde vatandaşlar, ev ve iş yerlerinin önü ile arabalarının üzerinde biriken karları temizledi. Kar örtüsüyle kaplanan şehirlerde kuşlar da yiyecek bulmakta zorlandı.

Kaynak: AA / Güncel

Doğu Anadolu Bölgesi Erzurum Ardahan Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title