Haberler

Doğu Anadolu'da Bahar Heyecanı

Baharın müjdecisi cemrenin havaya düşmesinin ardından, kış mevsiminin sert geçtiği Doğu Anadolu Bölgesi'nin en soğuk illerinden Kars'ın Sarıkamış ilçesinde vatandaşlar güneşli günlerin keyfini sürüyor.

Baharın müjdecisi cemrenin havaya düşmesinin ardından, kış mevsiminin sert geçtiği Doğu Anadolu Bölgesi'nin en soğuk illerinden Kars'ın Sarıkamış ilçesinde vatandaşlar güneşli günlerin keyfini sürüyor.

Türkiye'nin en yüksek ve kışın en çetin geçtiği yerleşim yerlerinden 2 bin 200 rakımlı Sarıkamış'ta, uzun ve çetin geçen kış mevsiminde, hava sıcaklığının ısındığının göstergelerinden olan cemrenin havaya düşmesiyle vatandaşları bahar temizliği için harekete geçti.

Güneşli bir havanın yaşandığı ilçede hava sıcaklığının artması ve buzların çözülmeye başlaması sebebiyle vatandaşlar ev ve ahırlarının çatılarında biriken karı temizledi.

Baharın yaklaşması sebebiyle mutluluk yaşayan Sarıkamışlılar, bir olumsuzluğa yol açmaması için erimeye başlayan çatılardaki karları temizledi ve karla kaplı köylerde kürekle kendilerine yol açtı.

İlçede güneşli havayı fırsata dönüştüren çocuklar da kar üzerinde futbol oynayarak güneşli havanın tadını çıkardı.

Şehitler Mahallesi'nde çiftçilik yapan Yavuz Karataş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu sene kışın çok çetin ve soğuk geçtiğini söyledi.

Geceleri ilçede hava sıcaklığının sıfırın altında 39 dereceye kadar düştüğüne şahit olduklarını anlatan Karataş, "Cemre havaya düştü ve havalar ısındı. Biz de çatı ve bacalarda biriken karı temizliyoruz. Temizlemezsek bacalarımız çöker çünkü bir metrenin üzerinde kar var." dedi.

İsmail Küçük de cemrenin havaya düşmesinin baharın müjdecisi olduğuna işaret ederek çatılardaki ve evlerin önündeki karı temizleyerek bahara hazırlandıklarını anlattı.

Koyun besicisi Efendi Bozkurt da bu yıl havaların çok soğuk olması nedeniyle zor anlar yaşadıklarını vurgulayarak şöyle konuştu:

"Baharın müjdecisi kuzularımız dünyaya gelmeye başladı. Yeni doğduğu için ayakta durmakta zorlanan kuzularımıza biberonla süt vererek besleme çalışıyoruz. Bundan sonra Mart ayı sonuna kadar havalar böyle devam eder daha sonra yaz mevsimi gelince biz de rahatlarız."

Kaynak: AA / Güncel

Doğu Anadolu Bölgesi Sarıkamış Güneşli Kars Politika Güncel Haberler

title