Haberler

Doğu Akdeniz Üniversiteleri Arge Proje Pazarı ve Proje Yarışması

Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA),TÜBİTAK ve Osmaniye Valiliği öncülüğünde Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) ev sahipliğinde yapılan ve Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi ile birlikte 12 üniversitenin katılımıyla gerçekleşen 5. Doğu Akdeniz Üniversiteleri AR-GE Proje Pazarı ve Proje Yarışması Karacaoğlan Yerleşkesi Öğrenci Yaşam Merkezinde yapıldı.

Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA),TÜBİTAK ve Osmaniye Valiliği öncülüğünde Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) ev sahipliğinde yapılan ve Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi ile birlikte 12 üniversitenin katılımıyla gerçekleşen 5. Doğu Akdeniz Üniversiteleri AR-GE Proje Pazarı ve Proje Yarışması Karacaoğlan Yerleşkesi Öğrenci Yaşam Merkezinde yapıldı.

66 projenin yer aldığı 5. Doğu Akdeniz Üniversiteleri AR-GE Proje Pazarı ve Proje Yarışması ödülleri bilim kurulunun oyları neticesinde sahiplerini buldu.

5. Doğu Akdeniz Üniversiteleri AR-GE Proje Pazarı ve Proje Yarışması'nın açış konuşmasını gerçekleştiren OKÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Sabri Ulukanlı, "OKÜ'nün Osmaniye ve bölgesi için attığı önemli adımlardan birisi olarak görülen bu etkinlikte birlikte yer aldığımız 12 Üniversite yönetimine, Üniversite-Sanayi işbirliği noktasından her zaman destek gördüğümüz sanayicilerimize, iş adamlarımıza Proje Yarışması'nın düzenlenmesinde emeği geçenlere başta Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Türk olmak üzere Organizasyon Komitesine, Düzenleme Kuruluna, Bilim Kuruluna, projeleri ile yarışmaya katılan proje sahiplerine, DOĞAKA'ya, TÜBİTAK'a ve Osmaniye Valiliği'ne teşekkür ediyorum" dedi.

Ödüllerin ilk defa iki kategoride (Öğretim Elemanları/İş Dünyası katılımcıları - öğrenciler) dağıtıldığı Doğu Akdeniz Üniversiteleri AR-GE Proje Pazarı ve Proje Yarışması'nda ilk kez mansiyon ödülleri de verildi.

Öğrenciler Kategorisi mansiyon ödülünü 20 proje numarası, Güvenli Asansör Sistemi başlıklı projesiyle Zirve Üniversitesi'nden Sultan Akan, OKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Türk'ten aldı.

Ödülü kazananlara katılımcı belgelerinin de verildiği törende Öğrenciler Kategorisi'nde 3. olan 25 proje numarası, Robin Water-Su Tasarruf Cihazı proje adıyla Enver Çağrı Yıldırım ödülü dizüstü bilgisayarı OKÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cafer Kayadelen'den 2. olan 25 proje numarası, İhtiyacım Var proje adıyla Murat Özdilek' e ödülünü Sanko Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Güner Dağlı, proje numarası 10 olan Elektronik Atıklardan Nabh4 Yardımıyla Nano Gümüş Üretimi proje adıyla yarışmaya katılan Mustafa Kemal Üniversitesi öğrencileri Medine Gül, Çağrı Eyüpoğlu ve Muhammed Mustafa Çiftler'e ödülü Ultrabook OKÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Sabri Ulukanlı tarafından takdim edildi.

Akademik ve İş Dünyası kategorisinde ise mansiyon ödülünü Çukurova Üniversite'sinden Ayhan Ertaş, Kerem Selvi, Ali Yaltırık ve Yrd. Doç. Dr. Durmuş Ali Bircan'ın yaptığı 'Elektro-Solar: Elektrik ve Solar Enerji Kaynaklı Araç Tasarımı ve Analizi' projeleri ile OKÜ İİBF Dekanı Prof. Dr. Zeynep Türk'ten aldı.

Akademik ve İş Dünyası kategorisinde 'İnsansız Hava Araçları (Uav) için Sesli Kontrol Yazılımı Geliştirilmesi' proje adıyla katılan Zirve Üniversitesi'nden Ahmad Soliman Masri, Yrd. Doç. Dr. Mustafa Şanver üçüncü olup ödüllerini Kilis 7 Aralık Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bektaş Tepe'den, 'Pnömatik Tahrikli Vücut Ağırlık Destekli Yürüyüş Rehabilitasyon Ortezi' projesiyle katılan Çukurova Üniversitesi ve ABTÜ den Yrd. Doç. Dr. Mehmet İ. Sarıgeçili ve Arş. Gör. Hüseyin Emre Özgür ikinci olup ödülünü Çağ Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fikri Akdeniz'den, 'Kişiye Özel Ortopedik İmplant (Diz Protezi) Geliştirilmesi' projesiyle katılan Çukurova Üniversitesi'nden Yrd. Doç. Dr. Durmuş Ali Bircan'a ödülü OKÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Sabri Ulukanlı tarafından takdim edildi.

Mansiyon Ödülü MKG Mühendislik tarafından 500 TL olarak verilirken her iki kategoride yarışanlara ise Ultrabook ve dizüstü bilgisayarlar ödül olarak verildi. - OSMANİYE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Sabri Ulukanlı Doğu Akdeniz Murat Türk Osmaniye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title