Haberler

Doğru Beslenmek Eğitimin Bir Parçasıdır

Güncelleme:

ERA Kolejleri, Yemek Menülerini Kalori Hesabına Göre Hazırlıyor!

Öğrencilerine, kalorisi hesaplanmış özel menüler sunan ERA Kolejleri, bedenimize özen göstermeyi ve sağlıklı beslenme bilinci kazandırmayı, eğitimin doğal bir parçası olarak görüyor. ERA Kolejleri PDR Bölüm Başkanı Gülçin Aşkın Çetin'in ailelere önerisi mutlu ve başarılı öğrenciler yetiştirebilmek için her konuda olduğu gibi beslenme konusunda da okul ile işbirliği içerisinde olmak…

ERA Kolejleri'nde her öğrenci Sağlıklı Yaşam ve Beslenme Uzmanları tarafından fiziksel olarak takip edilir. Bunun için her öğrencinin sene başında, boy, kilo ve vücut kitle endeksleri ölçülerek Fiziksel Gelişim Raporuna verileri girilir. İhtiyaç duyan öğrencilere ve ailelerine yönelik bilinçlendirme çalışmalarının paralelinde; spor ve beslenme programları uygulanır. Yemek menüleri, öğrencilerin yaş grupları doğrultusunda ihtiyaç duydukları kaloriye göre hazırlanır. Yıl boyunca Fiziksel Gelişim Raporları da veliler tarafından online olarak takip edilebilir.

Okul ve Aile, Beslenme Konusunda da İşbirliği Yapmalı

Okulların açılması ile ailelerin, çocuklarının beslenmesine dair kaygıları artıyor. Okulda geçirilen vaktin ve aktivite seviyesinin çoğalması nedeniyle, genellikle ailenin yönlendirmesi ile gerçekleşen yeme düzeni, çocuğun kendi kontrolüne geçmeye başlıyor. Çocukların genellikle öğün atlama ve yüksek kalorili besin tüketme eğiliminde olduklarını görüyoruz. Bu da ne yazık ki obezite ve diğer yeme bozukluklarına yol açabiliyor. Sürekli olarak öğün atlamak, çocuğun okul performansı ve başarısı üzerinde de olumsuz rol oynuyor. Bu sebeple ailelere önerimiz, okul ile akademik konuların yanı sıra beslenme konusunda da işbirliğinde olmaları yönündedir.

Çocuğunuzun Evde Kahvaltı Etmesine Özen Gösterin!

Okul çağına gelmiş çocuğun büyüme hızı yavaşlamış olmasına rağmen, çocukta besin çeşitliliği sağlanmasına özen gösterilmelidir. Öğrenciler için günün en önemli öğünü olan kahvaltının evde yapılması, titizlikle takip edilmesi gereken bir konudur. Her sabah düzenli yapılan kahvaltının öğrenme üzerinde olumlu etkisi olduğu bilimsel araştırmalarla kanıtlanmıştır. Kahvaltı sayesinde kendisini uzun süre enerji dolu hisseden çocukların daha başarılı oldukları, açıkça fark edilebilmektedir. Ayrıca düzenli kahvaltı, toplumda giderek daha yaygın hale gelen obezite konusunda da avantaj sağlar. Evde kahvaltı eden çocuklarda ileri dönemde obezite görülme riskinin azaldığı bilinmektedir.

Abur Cubur Yerine Sağlıklı Atıştırmalıklar Seçin!

Bir diğer önemli unsur ise çocuğun yediklerinin besin değerinin takibidir. Çocukların besin değeri olmayan, aşırı yağlı veya katkı maddeleri içeren atıştırmalıklarla okulda ve okul sonrası evde karnını doyurmasını önermiyoruz. Bunun yerine besin değeri yüksek, lif oranı yüksek, meyve veya katkısız atıştırmalıklar tercih edilmelidir. Ebeveynlerin, akşamüzeri okuldan eve dönen çocuklarını abur cuburdan uzak tutabilmek için önceden sağlıklı atıştırmalıklar hazırlamaları ideal beslenme için oldukça faydalıdır.

İştahsız Çocukları Zorlamayın!

Çocuklara neyi, ne kadar yiyeceklerine karar vermeleri konusunda şans tanıyın. İştahsız olan çocuklara yemeklerini seçme özgürlüğünü verin. Yemekler zorla dayatılırsa, kişiliğini ispatlamak kaygısına giren çocuğun hiç yememesine ya da ileriki dönemlerde beslenme kaynaklı sorunlar yaşamasına yol açtığından bu konuda biraz daha toleranslı davranılması gerekmektedir.

Doğru Beslenerek İyi Örnek Olun!

Son olarak, anne-baba beslenme konusunda iyi örnek olmalıdır. Çünkü çocuklar ailedeki beslenme alışkanlıklarından etkilenirler. Unutmayın ki, sebze ve meyve sevmeyen bir anne ve babanın, çocuğuna bunları sevdirmesi kolay olmayacaktır.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title