Haberler

Doğayla Baş Başa Traş Keyfi

Adana'nın Kozan ilçesinde çınar ağacının gölgesine kurulmuş çardakta verilen berberlik hizmeti, vatandaşlardan ilgi görüyor.

Adana'nın Kozan ilçesinde çınar ağacının gölgesine kurulmuş çardakta verilen berberlik hizmeti, vatandaşlardan ilgi görüyor.

Kozan-Feke karayolunda yayla olarak da kullanılan Çullu Uşağı Mahallesi'nde berber Mehmet Baz, yaz aylarında çıktığı yaylada, mesleğini devam ettiriyor. Yılın üç ayını yaylada geçiren Baz, gerek kendi geçimi gerekse yayladaki berber ihtiyacının giderilmesi için yol kenarında çınar ağacı gölgesine çardak kurarak mesleğini icra ediyor.

Yaklaşık 10 yıldır yaylada da berberlik hizmeti veren Baz'ın "dev" çınar ağacı gölgesine kurduğu çardak, vatandaşlara, serin bir ortamda doğayla iç içe traş olma imkanı sunuyor. Baz, klima yerine serin rüzgar, kapalı duvarlar yerine açık ortam, gürültü yerine kuş ve ağustos böceği sesleri barındıran, çınar ağacı altında berberlik hizmeti için özel hazırlanmış ahşaptan "berber salonuyla" müşterilerine hizmet veriyor. Ahşaptan yapılma, çatısı sac kaplı, çevresi açık haldeki çardakta verilen berberlik hizmeti, vatandaşlardan da ilgi görüyor.

Baz, şehir merkezindeki berberlere göre doğal ortamda vermiş olduğu berberlik hizmetinin oldukça rağbet gördüğünü, ilk defa gören vatandaşların kendisiyle fotoğraf bile çektirdiğini söyledi.

Baz, ağaçların gölgesinde, teknolojiden, uzak kuş sesleriyle vatandaşlara hizmet verdiğini belirtti.

Doğal ortamda traş olan Murat Yılmaz da devamlı buraya geldiğini belirtti. Yılmaz, "Arkadaşımızı sevdiğimizden dolayı sürekli geliyoruz. Şehir merkezindeki berberlerden sıkılıyoruz. Koltuğa oturduğumuz zaman uykumuz geliyor. Burası doğayla iç içe." diye konuştu.

Berber Mehmet Baz'a 10 yıldan bu yana traş olan müşterisi Erdem Yılmaz da yaz tatillerini geçirdikleri yaylada berber hizmeti aldıklarını kaydetti.

İşyerinin oldukça "otantik" olduğunu ifade eden Baz, şunları kaydetti:

"Her şey doğal. Ağustos böceği ve kuş sesleri arasında geliyoruz, traşımızı oluyoruz. Güzel bir ortam. Ben buradan gelip geçen tüm arkadaşlara tavsiye ederim. Gelsinler traşlarını olsunlar. Şehir merkezinde sıcak, işte burada doğa hepsinden güzel. Şu ağustos böceği sesinde insan kendinden uzaklaşıp gidiyor. Çok güzel bir ortam."

Kaynak: AA / Güncel

Murat Yılmaz Mehmet Baz Kozan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title