Haberler

Doğanşehir Süt Üreticiler Birliği Hayal Oldu

Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde kurulması planlanan süt üreticileri birliği hayal oldu.

Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde kurulması planlanan süt üreticileri birliği hayal oldu.

Doğanşehir Süt Üreticiler Birliği geçici yönetim kurulu üyesi Ali Rıza Bozkurt, yaptığı yazılı açıklamada, kurmayı planladıkları örgütün evraklarını Tarım ve Köyişleri Bakanlığına göndermediği gerekçesi ile Malatya Tarım Müdürü Hamit Aygül hakkında Malatya Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduklarını hatırlattı.

Malatya Valiliğinin soyut herhangi bir delile dayanmadığı gerekçesi ile Hamit Aygül'ün yargılanmasına izin vermediğini kaydeden Bozkurt, söz konusu kararın yargı yolu ile düzeltilmesi için Bölge İdare Mahkemesine itirazda bulunacağını belirtti.

Bozkurt, şunları savundu:

"1 Ekim 2010 tarihinde Doğanşehir Süt Üreticiler Birliğini kurduk. 5200 sayılı Üreticileri Birliği Kanunu ve Uygulama yönetmeliğinin 13. maddesine göre onay için evraklarımızın Tarım ve Köyişleri Bakanlığına gönderilmesi gerekiyordu. İl Tarım Müdürü ilçede kurduğumuz birlik ve beraberlik ruhundan rahatsız olduğu için evraklarımızı göndermedi. Bu konuda Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunmuştum. Ancak milletvekili dokunulmazlığının kaldırılmaya çalışıldığı bir ortamda bırakın seçilmişlerin dokunulmazlığını kaldırmayı, atanmışların dokunulmazlığı can yakıyor. Kamu görevlileri Valiliğin izni olmadan yargılanmadığı için artık müdürlerin kanun ve yönetmeliğe uyma diye bir zorunlulukları olmadığı anlaşılıyor. "

Bozkurt, Hamit Aygül'ün ilçede başka bir süt üreticileri birliği kurdurmak için faaliyete bulunduğunu iddia etti.

- MALATYA

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title