Haberler

Doğancı Barajı'na Kesintisiz Koruma

Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürlüğü, Bursa'ya içme suyu temin eden Doğancı Barajı'nı 7 gün 24 saat boyunca koruma altına alırken, BUSKİ güvenlik birimleri, bölgede adeta kuş uçurtmuyor.

Bursa içme suyu barajı havzasının Gebze Üniversitesi'nin tetkikleri sonucu " Türkiye'nin en temiz havzası" raporuyla tescillendiğini hatırlatan BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetinavcı, temizliği üniversite raporuyla da belgelenen havzayı, kapsamlı biçimde korumaya aldıklarını vurguladı. Bu doğrultuda tahsis ettikleri arazi tipi araçla, barajı BUSKİ güvenlik görevlilerinin aralıksız denetimleriyle gözlem altında bulunduracaklarını belirten Çetinavcı, "7 gün 24 saat esasına dayanan denetim çalışmalarımızı sadece bu iş için tahsis ettiğimiz özel arazi tipi araçla gerçekleştireceğiz. Aracımızda, bir denetim aracında olması gereken siren, megafon, tepe lambaları bulunacak. Ekiplerimiz, vardiya esasına göre 3'erli gruplar halinde baraj havzasındaki araçlı denetimlerini sürdürecekler. Barajı kirletici herhangi bir kişi, unsur ve durum karşısında önce uyarı görevlerini yerine getirecekler. Uyarıları dikkate almayanları ise fotoğraflayarak, jandarma güçlerine bildirecekler" diye konuştu.

Doğancı Barajı havzasının geniş bir alana yayıldığına işaret eden Çetinavcı, barajın Keles ve Orhaneli yol güzergahları boyunca uzanan bölgeleri de dahil olmak üzere havzanın her karışının araçla denetleneceğini ifade etti.

Çeşmeden akan suyun içilebildiği ender şehirlerin başında Bursa'nın geldiğini vurgulayan Çetinavcı; temiz, kaliteli ve dünya standartlarında içme suyu teminine yönelik çalışmalarının bundan önceki dönemlerde olduğu gibi bundan sonraki süreçte de artan tempoyla devam edeceğini sözlerine ekledi. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Türkiye Gebze Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title