Haberler

Doğan Medya Center'ın İşgalinde Vedat Bağcerci Adlı Vatandaş, Yüzbaşının Açtığı Ateş Sonucu Şehit...

Darbe girişiminde Doğan Medya Center’ın işgal edilmesine ilişkin hazırlanan iddianamede, destek olarak çağrılan ikinci helikopterin çatışma yaşanması üzerine iniş yapamadan geri döndüğü, helikopterdeki 2 öğrenci subayın yaralandığı anlatıldı.

Darbe girişiminde Doğan Medya Center'ın işgal edilmesine ilişkin hazırlanan iddianamede, destek olarak çağrılan ikinci helikopterin çatışma yaşanması üzerine iniş yapamadan geri döndüğü, helikopterdeki 2 öğrenci subayın yaralandığı anlatıldı. İddianamede, 15 Temmuz şehidi Vedat Bağcerci'nin ise yüzbaşı Süleyman Ahmet Kaya'nın açtığı ateş sonucu hayatını kaybettiği belirtildi.

15 Temmuz darbe girişiminde Doğan Holding binasının işgal edilmesine ilişkin 3'ü yüzbaşı 19 şüpheli asker hakkında hazırlanan iddianamede, FETÖ Silahlı Terör Örgütü üyelerince darbe girişimini yönlendirmek amacıyla 'Yurtta Sulh' adı altında oluşturulan WhatsApp grubunda, medyanın darbe karşıtı yayınlar yapması üzerine yayınları kesmek için harekete geçildiği, bu kapsamda NTV televizyonuna da müdahale edilmesi emri verildiği anlatıldı.

FETÖ silahlı terör örgütü üyelerinin devlet erkanının kararlı tutumu, kalkışmanın TSK içerisindeki küçük bir azınlık tarafından gerçekleştirildiğinin bildirilmesi, vatandaşların demokrasiye, milli iradeye sahip çıkmak için meydanlara davet edilmesi üzerine darbe girişimine katılan şüphelilerin motivasyonunu sağlamak,halk üzerinde görsel basın üzerinden şok etkisi oluşturmak amacı ile CNN TÜRK, Kanal D ve Hürriyet binalarının işgal edilip yayının kesilmesine karar verildiği ifade edildi.

Kışlada 3 yüzbaşı, Doğan Medya Center'ı işgal için 11 eri seçmiş

Bu amaçla hakkında ayrı bir soruşturma yürütülen Albay Ahmet Zeki Gerehan'ın şüpheliler Erdal Şeker, Süleyman Ahmet Kaya ve Mehmet Akif Aslan'a sıkı yönetim ilan edildiğini bildirerek CNN TÜRK binasının boşaltılması ve yayının kesilmesi emrini verdiği anlatılan iddianamede, "Bunun üzerine 1.Ordu Komutanlığında Karargah Destek Nöbetci Astsubayı olan şüpheli Muhammet Orhan Kaya harekat merkezine çağrılmıştır. Burada da kendisine askerleri alarak nizamiye bölgesinde konuşlandırması emri verilmiştir. Şüpheli Muhammet Orhan Kaya da 1. Ordu Komutanlığı Karargah Destek Garnizon Komutanlığı Karargah Bölüğüne bağlı erleri alarak hücum yelekli ve silahlı olarak nizamiye bölgesinde konuşlandırmıştır. 16.07.2016 tarihinde saat 01: 45 sıralarında şüpheliler; Erdal Şeker, Süleyman Ahmet Kaya ve Mehmet Akif Aslan erlerin yanına gelerek 11 eri seçmişlerdir" denildi.

Yüzbaşından erlere emir: "Yaklaşan olursa üstlerine sıkın"

Şüpheliler Şeker, Kaya ve Aslan'ın diğer şüpheli erlere bir binaya gireceklerini, iki üç kişiyi alarak çıkacaklarını, üstlerine gelen olursa ayağına sıkmalarını, daha da yaklaşan olursa üstüne doğru sıkmaları emrini verdikleri belirtilen iddianamede, "Şüpheliler Şeker, Kaya ve Aslan seçtikleri askerlerle birlikte iki araç ile doldur boşalt noktasına giderek burada askerlere G3 mühimmat dağıtımını sağlamışlardır" ifadeleri kullanıldı.

İddianamede, toplamda 14 şüphelinin helikoptere binerek Doğan Medya Center'a intikale geçtikleri, helikopterde bulunan 3 yüzbaşının şüpheli erlere şarjör takmalarını, tüfeğin kayışını ellerine dolamalarını, eğer tüfeklerini almak isteyen olur ise çekinmeden vurmaları emrini verdikleri kaydedilerek, "Şüpheliler saat 03.10 sıralarında Doğan Medya Center'ın açık otoparkına inmişlerdir. Şüpheli yüzbaşları iniş yaptıktan sonra ellerinde bulunan uzun namlulu silahlar ile havaya ateş açarak 'Genelkurmay yönetime el koydu, asker yönetime el koydu' şeklinde bağırmışlardır" ifadelerine yer verildi.

Bina personeli silah zoruyla lobide toplamışlar

Tüm şüphelilerin, Doğan Center'ın kuzey kapısında nöbet tutan güvenlik görevlisi 2 kişiye tüfek doğrulttukları, güvenlik görevlilerinin kapıyı kilitlemeye çalışması üzerine zorla kapıyı açtırdıkları, bina içerisine de zorla girdikleri kaydedildi. Binaya girdikten sonra şüpheli yüzbaşı Süleyman Ahmet Kaya ve şüpheli erler burada bina personeline 'Herkes insin inin vururuz' diyerek bağırdıkları, şüphelilerin bina personelini lobide toplayarak silahlarını üzerilerine doğrulttukları anlatıldı.

"Komutanım yayını keseceğiz"

Binada daha sonra askerlere katların boşaltın emri verildiği, şüphelilerden birinin şüpheli yüzbaşı Süleyman Ahmet Kaya'ya 'Komutanım yayını keseceğiz' demesi üzerine Kaya'nın Hürriyet çalışanlarından Murat Yetkin'e yayının nerede yapıldığını sorduğu, Yetkin'in 'Burası gazete burada yayın yapılmıyor, siz darbe yapıyorsunuz, bırakın biz de gazetemizi çıkaralım, haberimizi yapalım' şeklinde cevap verdiği ancak binanın boşaltılmasına ısrar edildiği belirtildi.

Şehit olan Vedat Bağcerci, yüzbaşı Kaya'nın açtığı ateşle hayatını kaybetmiş

Emniyet mensupları ve vatandaşlarında Doğan Center'a intikal ettikleri bunun üzerine şüpheli Süleyman Ahmet Kaya'nın, şüpheli erlere bina personelini üst kata çıkararak serbest bırakmaları emrini vermek zorunda kaldığı, personelin serbest kaldığı anlatıldı. Kaya'nın daha sonra şüpheli erleri Hürriyet'in giriş kapısında üçerli olarak mevzilendirdiği ve polis memurlarına 'mühimmatımız var çatışırız' şeklinde bağırdığı vurgulanan iddianamede, "Polis memurlarının megafonla yaptıkları 'teslim olun' çağrılarına şüpheli Süleyman Ahmet Kaya polis memurlarına, toplanarak tepki gösteren vatandaşlarımıza ateş etmek sureti ile karşılık vermiştir. Şüpheli Süleyman Ahmet Kaya'nın yaptığı atışlar sonucunda Vedat Bağcerci isimli vatandaşımız yaşamını yitirmiştir. Şüpheli Kaya ileri doğru sürünmeye başlamış ve şüpheli erlere de ileri doğru sürünmeleri ve ateş etmeleri yönünde emir vermiştir. Nitekim bu emri üzerine de şüpheli er Abdullah Akar polis memurlarına ve vatandaşlarımıza doğru 2-3 el ateş etmiştir" denildi.

Çatışma yaşanınca helikopterle takviye istenmiş

İddianamede, çatışma yaşanması üzerine şüpheliler Şeker, Kaya ve Aslan'ın talebi üzerine Topkule kışlasından Binbaşı Mehmet Türk'ün komutasında öğrenci subay ve astsubay öğrencilerden oluşan 17 kişinin saat 04.00 sıralarında destek amacıyla helikopter ile Doğan Medya Center'a gittikleri anlatılarak, "Bu husus 'Yurtta Sulh' adlı WhatsApp grubunda Binbaşı Mehmet Türk tarafından saat 04.00'de yazılan '17 kişi CNN'e takviye için helikopterde kalkmak üzereyiz' şeklindeki mesajdan da anlaşılmaktadır" ifadeleri kullanıldı.

Halka ateş açan helikopterdeki iki öğrenci subay da yaralanmış

Doğan Medya Center'a inmek üzere olan takviye helikopterin alçalmaya başladığı sırada polis memurlarını ve vatandaşları piyade tüfekleri ile yoğun ateş altına aldıkları belirtilerek, "Helikopterin paleti çatıya değmiş ancak müşteki polis memurlarının fedakarca mücadelesi sonucu iki öğrenci subayın da yaralanmasını dikkate alarak Topkule kışlasına dönüş yapmışlardır" denildi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Doğan Holding Ahmet Kaya Orhan Kaya Hürriyet Politika Güncel Haberler

title