Haberler

Doğan Külekçi: "Izgarada Fındık Kabuğu Kullanılmalı"

Küçükçekmece Gölet Mangal Yönetim Kurulu Başkanı Doğan Külekçi, mangal kömüründe fazla pişmiş etlerin kanserojen madde içerdiğine dikkat çekerek, en sağlıklı mangal pişirme maddelerinden birinin de fındık kabuğu olduğunu ifade etti.

Küçükçekmece Gölet Mangal Yönetim Kurulu Başkanı Doğan Külekçi, mangal kömüründe fazla pişmiş etlerin kanserojen madde içerdiğine dikkat çekerek, en sağlıklı mangal pişirme maddelerinden birinin de fındık kabuğu olduğunu ifade etti.

Mangal başı yediğiniz etler ne kadar sağlıklı ne kadar hijyenik olursa olsun, eğer fazla pişiyor ve kömür arasında çok fazla mesafe olmadan pişiyorsa etlerin kanserojen maddesi içerdiğine dikkat çeken Küçükçekmece Gölet Mangal Yönetim Kurulu Başkanı Doğan Külekçi, mangal açısından en sağlıklı pişirme maddelerinden birinin fındık kabuğu olduğunu söyledi. Kömürde fazla pişmiş etlerin insan sağlığına büyük zarar verdiğinin de altını çizen Külekçi, etlerin hemen pişirilmemesi gerektiğini, temiz ve hijyenik bir ortamda dinlendirildikten sonra ızgaraya veya ateşe verilmesi gerektiğini vurguladı.

Külekçi, "Araştırmalara göre et çeşitlerinin yüksek ısıda, mangal ateşinde pişirilmesi sonucunda PAH içerikleri önemli ölçüde artmakta. Mangal kömüründe bulunan PAH maddesi ile demir içerikli ağır maddeler nedeniyle kanser yapıcı özelliği bulunmakta. Ayrıca mangaldaki kömür ve kömür tozları, pişirilen besinlerin üzerine sinerek kanserojen etki yapmaktadır. Bu maddeler başta mide kanseri olmak üzere yemek borusu ve kalın bağırsak kanserlerine neden olabilmektedir. Yine araştırmalarda, kömürün en kızgın olduğu zamanda çıkan gazların zehirleyici boyutunun maksimum seviyeye ulaştığını bildirmektedirler. Uzun süre yanan mangal kömürünün de "aşırı dozda" kanserojen madde ürettiği açıklanmıştır. Bu nedenle tesisimizde fındık kabuğu ile mangal yapılıyor" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Küçükçekmece Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

TESLA'DA MİLYON DEĞERİNDE İNDİRİM! Tesla Model Y ne kadar? Tesla'nın en ucuzu Türkiye'de satışta... İran İsrail'e saldıracak mı? İran'dan İsrail'e misilleme gelecek mi? Merkez Bankası döviz kurları 2024! 1 Amerikan doları ne kadar? Yıl sonu dolar kuru ne kadar olur? Suphiye Orancı kimdir? Metin Akpınar ve Uğur Dündar'dan kızları olduğu iddia edilen Suphiye Orancı kaç yaşında, nereli? Merkez Bankası'nın yıl sonu dolar beklentisi kaç oldu? MB dolar tahmini için ne dedi? Sarıyer'de taksiciyi öldürüp araçtan atan yabancı uyruklu şahıs tutuklandı mı? İfadesinde ne dedi? Merkez Bankası'nın yıl sonu dolar beklentisi kaç TL? Merkez Bankası enflasyon beklentisi yüzde kaç? TOKAT'TA DEPREM | Tokat depreminin ardından yaşanan hasarın boyutu ne? Noterler Cumartesi günü açık mı? Noterler Cumartesi günü çalışıyor mu, saat kaça kadar açık? ALES/1 sınavı ne zaman 2024? ALES bu hafta mı? ALES sınav giriş yerleri! KIZILCIK ŞERBETİ fragmanı yayınlandı mı? Umut, Nursema'yı aldattı mı? Son bölümde ne oldu? İzmir Cuma namazı saat kaçta? İzmir Cuma selası ne zaman okunacak? 19 Nisan Cuma İzmir cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 19 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETLERİ || Sandık görevlisi ücretleri ne zaman yatacak? Aşkım Kapışmak kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Aşkım Kapışmak kaç yaşında, nereli? Aşkım Kapışmak biyografisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title