Haberler

Doğan Kasadolu: TMSF Demirbank'ı Hileli Sattı'

Güncelleme:

Demirbank'ın satışıyla ilgili bomba bir iddia ortaya atıldı!

AİHM'in Demirbank'ın Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na devredilmesiyle ilgili davada Türkiye aleyhine karar vermesi sonrası "şok" bir iddia gündeme geldi. Demirbank hissedarı olan işadamı Doğan Kasadolu, Cıngıllıoğlu ailesinin bankalarına haksız el konulduğu gerekçesiyle devletten tazminat istemesine tepki gösterdi.

BANKA İHALESİ HİLELİ

Öldürülen Musevi işadamı Üzeyir Garih'in eski ithalat koordinatörü Kasadolu, SÖZCÜ'ye, TMSF'nin Demirbank'ı "Hileli ihale'' ile sattığını öne sürdü. "Sema Cıngıllıoğlu devletten bir kuruş bile almaması gerekir. Bu kazığı millete yedirdiler, devletin hazinesini zarara uğrattılar" dedi.

MİLYARLIK RANT

AİHM'nin kararın ardından dönemin BDDK Başkanı olan Zekeriya Temizel'in, "En doğru kararı verdik, kamu zararını önledik" açıklamalarının gerçeği yansıtmadığını savunan Kasadolu şöyle konuştu:

"Yüzde 27'si halka açık olan Demirbank'a yatırım yapmış olan binlerce küçük sermayedar mağdur edildi. HSBC 1,5 milyar dolara satın alacağı bankaya 350 milyon dolara sahip oldu. Bankanın gerçek değeri 1,5 milyar dolardı. Ülkeye en az 1 milyar dolar döviz girişi yapılamadı ve vergi yönünden hazine zarara uğratıldı"

ULUSLARARASI ÇETE

Kasadolu, 15 gün içinde kriz yaratılarak bankaya el konulduğunu ileri sürerek, "El koyma ve satış operasyonunu uluslararası bağlantılı bir suç örgütü yönetti. Menfaat çetesi bu işten 1 milyar dolar rant elde etti. Halit ve Sema Cıngıllıoğlu'nu tehdit edip susturdular" dedi.

Demirbank'a el konulmadan önce HSBC'nin Halit Cıngıllıoğlu'na bankanın yüzde 80 hissesi için 1.2 milyar dolar teklif ettiğini savunan Kasadolu şöyle dedi:

"Yüzde 20 hisse Halit Bey'de kalacaktı. Bu konu Üzeyir Garih ile tartışılmıştı. Üzeyir Bey'de bu fiyata satılması yönünde Halit Bey'e görüş bildirmişti. Biranda çıkartılan suni kriz ile Demirbank köşeye sıkıştırıldı. Uluslararası çete tarafından organize edilen el koyma harekatı sayesinde HSBC 1,5 milyar dolara mal edeceği bankayı 350 milyon dolara satın alarak tarihi bir kar sağladı." (Kaynak:Sözcü)

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu Halit Cıngıllıoğlu Üzeyir Garih Sözcü Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait?
500

Yorumlar (2)

ALİ:

İŞTE ALIN SİZE AKP

0
0
yanıtYanıtla
Zeyn:

Ilk yorum

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title